Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Carnati cu Varza si Mamaliguta









Ingrediente :

1 kg varza murata marunta
1 fir carnat de casa afumat portionat
300 gr slanina afumata taiata felii si crestata
1 ceapa taiata marunt
sare, piper , 1/4 lingurita cimbru si pasta de gulyas( daca nu aveti folositi boia dulce 1 lingurita)
50 ml bulion
200 ml apa
faina de malai

Preparare :

Varza o spalam in apa rece , o stoarcem bine si o punem deoparte. Slanina care e feliata si crestata o punem la prajit intr-un vas pana lasa untura si e prajita. O scoatem deoparte si pe aceasta untura ramasa calim ceapa ce a fost taiata marunt pana devine frumos aurie . Peste ceapa calita punem 50 ml bulion si 200 ml apa si adaugam varza bine stoarsa . Condimentam cu sare, piper , 1/4 lingurita cimbru si pasta Gulyas circa 1 lingura ( sau 1 lingurita boia ) si lasam mai departe pe foc pana ce varza e fiarta ( apa trebuie sa scada complet si varza se mai lasa sa se caleasca pe foc pana e bine inmuiata ).
In alt vas pregatim o mamaliga vartoasa. Carnatii portionati ii prajim .
Asezam pe farfurie varza calita , peste ei punem carnati prajiti si slanina prajita si alaturi de ele punem si mamaliguta fierbinte.

Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.