Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Castraveti in otet

Castraveti in otet o conserva fara conservanti !!
Ingrediente

castraveti
otet din vin de 9 grade
sare
zahar
boabe de mustar
foi de dafin
boabe de piper
morcov
ceapa
hrean
floare de marar
usturoi
Castraveti in otet
Mod de preparare
Intr-un borcan de 800gr se pun 5-6 rondele de morcov, cateva rondele de ceapa, 2 catei de usturoi, floare de marar(uscata sau verde) apoi se aseaza castravetii spalati bine. Se adauga otetul astfel incat sa fie cam de un deget jumatate in borcan, o lingura de zahar, boabele de mustar si piper, 2 fasii de hrean radacina si se completeaza cu apa rece in care am dizolvat sarea neiodata pentru muraturi(o lingura la un litru de apa).Borcanele se capseaza si se pun in tava la cuptor pentru 20-25 min la foc mediu sau le puteti fierbe pe baie de apa .Puneti pe fundul oalei un prosop de bucatarie, asezati borcanele si turnati apa rece cat sa cuprinda borcanele mai mult de 3/4. Cand apa incepe sa fiarba, lasati focul la moderat si fierbeti timp de 25 de min.Stingeti focul si lasati borcanele sa se raceasca in oala.
Din 10 kg de castraveti a iesit 27 de borcane de 800gr.

 

Gustul la acesti castraveti sunt exact ca a celor cumparati.

2 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.