Castraveti in otet o conserva fara conservanti !!
Ingrediente
castraveti
otet din vin de 9 grade
sare
zahar
boabe de mustar
foi de dafin
boabe de piper
morcov
ceapa
hrean
floare de marar
usturoi
Castraveti in otet
Mod de preparare
Intr-un borcan de 800gr se pun 5-6 rondele de morcov, cateva rondele de ceapa, 2 catei de usturoi, floare de marar(uscata sau verde) apoi se aseaza castravetii spalati bine. Se adauga otetul astfel incat sa fie cam de un deget jumatate in borcan, o lingura de zahar, boabele de mustar si piper, 2 fasii de hrean radacina si se completeaza cu apa rece in care am dizolvat sarea neiodata pentru muraturi(o lingura la un litru de apa).Borcanele se capseaza si se pun in tava la cuptor pentru 20-25 min la foc mediu sau le puteti fierbe pe baie de apa .Puneti pe fundul oalei un prosop de bucatarie, asezati borcanele si turnati apa rece cat sa cuprinda borcanele mai mult de 3/4. Cand apa incepe sa fiarba, lasati focul la moderat si fierbeti timp de 25 de min.Stingeti focul si lasati borcanele sa se raceasca in oala.
Din 10 kg de castraveti a iesit 27 de borcane de 800gr.
Gustul la acesti castraveti sunt exact ca a celor cumparati.
Comentarii recente
roxana.m.
26/09/2008 at 09:51felicitari,blogul vostru e o adevarata carte de bucate cu de toate pentru toti.
Lulu
22/08/2012 at 13:11Tot la fel fac si eu castravetii si intradevar sunt minunati
pup si o zi buna!!
Lory
23/08/2012 at 12:12:*:*
Iuliana
22/08/2012 at 13:41Mai ,cand spun ca sunteti nemaipomenite ,asa sunteti ! Din experienta voastra ne impartasiti si noua ;demonstreaza ca nu sunteti egoiste si aveti un suflet MARE ,pentru care va multumim !
Lory
23/08/2012 at 12:11Multumim Iuliana :*:*
Anonymous
23/08/2012 at 11:58si totusi nu inteleg ce ingrediente se pun la un borcan de 800gr.
Lory
23/08/2012 at 12:11Eu zic sa mai citesti o data reteta …spune destul de clar acolo
Anonymous
02/10/2012 at 11:05lg este lingurita s-au lingura ?
Lory
02/10/2012 at 19:21lg este lingura mare de ciorba 🙂
VERGINICA DINU
27/07/2015 at 15:10SI EU II FAC LA FEL DOAR CA LA UN BORCAN DE 800GR PUN O LINGURITA DE SARE SI O LINGURA DE ZAHAR!!!
Loredana
27/07/2015 at 15:19Diferenta e ca eu pregatesc apa cu sare separat 1 lingura /litru de apa si o torn in borcane la final dupa ce am completat cu zahar si celelalte condimente.
Ana
03/08/2015 at 01:04Am facut ieri cateva borcane conform retetei si sunt foarte curioasa cum au iesit. Cat timp trebuie sa le las la „murat” pana sa gust?
Loredana
06/08/2015 at 13:40Cam dupa o saptamana sunt buni de mancat