Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cartofi Frantuzesti-Rakott Krumpli

Cartofi Frantuzesti-Rakott KrumpliCartofi Frantuzesti-Rakott Krumpli

O reteta simpla si totusi satioasa acesti Cartofi Frantuzesti. Iarna   putem adauga si cateva feliute de carnati afumati dupa care ne astamparam setea  cu un paharel de vin rosu. Dar sa nu mai lungim vorba hai sa trecem la reteta de cartofi ….

Ingrediente  Cartofi Frantuzesti-Rakott Krumpli :

1 kg cartofi
500 ml smantana
6 oua
150 g cascaval
sare dupa gust
unt

Preparare Cartofi Frantuzesti-Rakott Krumpli :

Cartofii ii spalam si apoi ii punem la fiert in apa rece la care adaugam si o lingurita cu sare. Ouale se pun si ele la fiert. Cartofii se fierb in coaja. Cand sunt fierti se scurg de apa se curata si se lasa la racit. Ouale fierte se curata si se pun deoparte pana racesc si acestea.

Un vas se unge din abundenta cu unt si incepem sa montam straturile de cartofi si oua. Primul strat va fi unul de cartofi pe care ii vom taia rondele deasupra punem un rand de oua care si ele vor fi taiate felii rotunde,iar deasupra punem smantana.

Presaram cu sare si incepem un alt strat cu cartofi, oua, smantana. Continuam astfel sa formam straturi pana la epuizarea ingredientelor avand grija ca ultimul strat sa fie unul de smantana peste care vom presara cascavalul ras.

Cartofi Frantuzesti-Rakott Krumpli

Cartofi Frantuzesti-Rakott Krumpli

In timpul cat facem straturile pornim  cuptorul sa se incalzeasca. Punem vasul cu cartofii frantuzesti la cuptor si ii lasam pana stratul de deasupra se rumeneste frumos.

Se scot  si se servesc fierbinti stropiti din abundenta cu smantana.  Se poate si fara, totul depinde de gustul fiecaruia.

Pentru cei care aceasta reteta li se pare a fi o bomba calorica ii invit respectuos sa  priveasca doar, si sa nu puna in aplicare… Pofta Buna si spor la gatit !

89 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *