Am pregatit aceste Chiftelute in sos de rosii cu dovlecei la moment dupa ce am stat cateva ore si ma tot gandeam ce sa pregatesc pentru pranz. Din cateva ingrediente am pregatit un preparat simplu si gustos care se merita sa il incercati si voi.
Alte preparate cu dovlecei gasiti in imaginiile de mai jos daca dati clic pe titlul din imagini.
Chiftelute in sos de rosii cu dovlecei – Ingrediente
300 g carne tocata
1 ou
1 dovlecel
1 lingurita usturoi granulat
1 felie franzela
1 conserva Rosii cuburi – Sun Food
ulei de masline
sare si piper macinat
crengute de cimbru
Simplu, rapid si gustos!
Chiftelute in sos de rosii cu dovlecei – Preparare
Carnea tocata se amesteca cu oul, painea inmuiata in apa rece apoi stoarsa, usturoiul granulat si condimentam cu sare si piper dupa gust.
In loc de usturoi granulat puteti folosi usturoi, eu la acel moment nu am avut la indemana si am folosit ce aveam.
Dovlecelul se taie tip taietei( sau se da pe razatoarea mare).
Intr-un vas punem putin ulei de masline si asezam taieteii de dovlecel. Peste punem chiftelutele formate si conserva de rosii cuburi.
Condimentam cu sare si piper macinat si punem cateva crengute de cimbru.
Punem vasul la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius si lasam la cuptor pana chiftelutele se rumenesc frumos.
Se scoate si se serveste fierbinte simplu, sau cu orez alaturi daca vreti sa fie mai consistent. Sunt de parere ca in aceasta forma sunt perfecte fara a mai fi nevoie de garnitura alaturi.
Pofta Buna!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!