Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Biscuiti nisiposi










Ingrediente:

Coca 1
50 g de faina
40 g de unt(margarina)
2 linguri de cacao
1 praf de sare
1 lingura de nuci macinate(alune)
30 g de zahar
1 varf de cutit de praf de copt

Coca 2
160 g de faina
100 g unt(margarina)
1 praf de sare
70 g de zahar
3 linguri de nuci macinate(alune)
1 lingura de ulei
2-3 varfuri de cutit de praf de copt
3 culori alimentare

Preparare:
Pentru ambele compozitii se folosete putin lapte sau apa daca aluatul nu se leaga.
In doua vase diferente se amesteca prafurile: Coca 1 :faina,zahar,cacao,praf de copt, sare, nuci macinate; Coca 2: faina, zahar, sare, praf de copt, nuci macinate
Coca 1: Prafurile se amesteca cu untul si daca nevoie cu putin lapte, se malaxeaza bine si se pune deoparte .
Coca 2 : Prafurile se amesteca cu untul dupa care se adauga uleiul. Aluatul se imparte in 3. Se coloreaza cu culorile alese aluaturile.
Se intinde coca 1 , cea cu cacao pe o suprafata presarata cu faina. Aluaturile colorate se intind si ele apoi se aseaza peste aluatul cu cacao una peste alta.
Se ruleaza aluaturile si se pune 15 minute la congelator.
Se preincalzeste cuptorul . Se scoate aluatul de la congelator , se taie in rondele si se aseaza in tava pe folie de aluminiu sau hartie de copt. Se coc 5 minute la foc iute apoi se mai tin 5-10 min, la foc mijlociu. Le lasam sa raceasca in tava.

Observatie : Eu nu am pus in compozitia aluaturilor nuci , in locul lor am adaugat cate 1 lingura de faina in plus.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *