Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cornuri cu gem de gutui

cornuri cu gem de gutuiCornuri cu gem de gutui. Cornuri din aluat dospit. Cornuri pufoase cu gem. Cum se fac cornurile pufoase cu gem de gutui.

Cornuri cu gem de gutui-Ingrediente

Aluat:
1 kg de faina
3 oua
4 lg miere
400-450 ml  lapte
50 g drojdie proaspata
2 plic zahar vanilat
razatura de lamaie
sare
50 ml ulei
un ou pentru uns

Umplutura

gem de gutui
pesmet
nuca macinata
zahar vanilat
(puteti folosi orice umplutura doriti)

cornuri-umplute-cu-gem-de-gutui

Cornuri cu gem de gutui-Mod de preparare

Faina cernuta se aseaza intr-un vas incapator.
Drojdia se dizolva cu putina miere si lapte cald.
Peste faina cernuta presaram sarea, punem ouale batute cu mierea, zaharul vanilat si coaja de lamaie, drojdia dizolvata si incepem sa framantam adaugand lapte cald putin cate putin pana obtinem un aluat elastic.
Se adauga uleiul si se framanta pana la incorporare.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Se portioneaza in bucati potrivite, se rotunjesc si se lasa  sa se odihneasca 5-10 min.
Se intinde in  foaie rotunda si se portioneaza in triunghiuri potrivit de mari.
La marginea fiecarui triunghi se pune umplutura, se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de de copt.
Se lasa la crescut dupa care se ung cu ou batut.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 25-30 min sau pana se rumenesc usor.
Se pudreaza cu zahar dupa preferinta.

4 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.