Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cornuri Pizza

Cornuri Pizza Cornuri Pizza
Mi-am propus de ceva vreme sa incerc sa folosesc aluatul de pizza (reteta blat pizza de care sunt foarte multumita si o folosesc de cativa ani buni) si la altceva decat la Pizza.

Am pregatit aluatul de pizza cu mici alterari de la reteta de baza folosita si am pregatit aceste Cornuri Pizza. Eu le-am umplut cu Branza Pufoasa cu Verdeata- Delaco. Merg umplute si cu alte variante de branzeturi. Idei pentru umpluturi ar fi destule, dar  las la latitudinea voastra sa alegeti umplutura  care o doriti. Deocamdata eu am venit cu aceasta varianta sper sa va fie pe plac. Va recomandam sa vedeti si Reteta blat Pizza si sa rasfoiti si Retele Delaco in care veti gasi multe preparate pe baza de branza.

Ingrediente blat Cornuri Pizza :

400 g faina
10 g drojdie proaspata
1 lingurita rasa zahar
1 lingurita sare
200 ml apa calduta
75 ml ulei
2-3 galbenusuri pentru uns aluatul

Ingrediente umplutura Cornuri Pizza :
140 g Branza Pufoasa cu Verdeta – Delaco
pastrama, sunca, prosciutto (taiat subtire)

Preparare Cornuri Pizza :
Drojdia se dizolva in 50 ml apa calduta la care vom adauga zaharul si sarea dupa care se toarna la faina. Se amesteca usor si se adauga treptat restul de apa calduta. La final adaugam si uleiul cu care mai lucram aluatul timp de 1 minut.

Aluatul obtinut il punem la dospit la rece intr-o punga. Se poate tine la frigider cateva ore, chiar si o noapte sau la congelator 1 ora.
Impartim aluatul rezulta in 3 parti egale si din fiecare parte pe masa de lucru presarata cu putina faina intindem un cerc cu un diametru de 15-20 cm. Fiecare cerc se va unge cu Branza Pufoasa cu Verdeata- Delaco, se presara cu cubulete de pastrama taiata(sau alte variante de mezeluri pe care doriti sa le folositi), dupa care vom taia in 8 parti egale fiecare cerc de aluat ca in imaginea de mai jos.

prepare cornuri pizza

Vom rula fiecare parte dinspre exterior spre interiorul cercului obtinand astfel 8 cornulete frumoase de Pizza. Asezam cornurule  in tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem deasupra cu galbenus de ou in care vom pune si putina sare si dam apoi tava la cuptorul incalzit in prealabil. Tinem cornurile in cuptor pana se rumenesc usor deasupra.
Veti obtine cele mai pufoase Cornuri Pizza.
Cornuri PizzaPofta Buna !

159 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.