Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cuibi de Viespi- Darazsfeszek












Ingrediente aluat:

40 gr drojdie proaspata
1 kg faina
100 gr zahar
300 gr margarina
1/2 lingurita sare
4 galbenusuri ou
500 ml lapte

Ingrediente sirop :

800 ml lapte
300 gr zahar
4 sticlute esenta rom

Alte Ingrediente necesare :

200 gr margarina
280 gr zahar
200 gr nuca macinata

Preparare :

In 500 ml lapte caldut dizolvam 1/2 lingurita sare , 100 gr zahar si cei 40 gr drojdie proaspata. Faina o punem intr-un vas si in mijlocul ei facem un cuib in care turnam laptele in care am dizolvat drojdia . Amestecam cu un pic de faina cat sa obtinem o maia mai grosuta si lasam la loc caldut la dospit.
Dupa ce maiaua a dospit adaugam cei 300 gr margarina (rama am folosit eu ), cele 4 galbenusuri de ou si framantam aluatul pana se omogenizeaza si face besici. Il punem la dospit pana isi dubleaza volumul la loc caldut. In timpul cat dospeste aluatul frecam spuma, 200 gr margarina cu 280 gr zahar , cu acest amestec vom unge aluatul .
Aluatul dospit il rasturnam pe suprafata de lucru presarat cu faina si il intidem in forma dreptunghiulara cu o grosime de 1 cm . Margarina frecata cu zahar il intindem peste aluat si apoi presaram cu nuca macinata. Aluatul astfel pregatit incepem sa-l rulam ca la cozonac . Ruloul astfel obtinut il vom taia in felii de 3 cm grosime si il vom pune in tavi la o distanta de cel putin 3 cm unul de altul (ele mai cresc in timpul coacerii) si lasam in tavi sa mai dospeasca inca 30 minute.
In timpul cat mini rulourile dospesc intr-o cratita punem 300 gr zahar si 800 ml lapte si dam la foc pana zaharul se topeste. Luam de pe foc si adaugam esentele de Rom ( cine doreste poate sa foloseasca in locul esentei de Rom ,esenta de Vanilie). Pornim cuptorul sa se incalzeasca in aceste 30 minute.
Rulourile dospite le punem in cuptorul incalzit la copt la foc mediu . Cand sunt coapte scoatem tava si stropim din abundenta rulourile cu siropul de lapte si esenta de rom (circa 300 ml lapte la o tava) si introducem tava inapoi in cuptor pentru inca 15 minute la foc mic.
De acum putem scoate tava din cuptor si sa asezam cuiburile pe farfurie ,iar cand au racit se pot servi acompaniate de crema de ciocolata , vanilie sau simple.

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

  • Leila

    06/12/2008 at 21:00

    :)) e super si placintuta lui Lory cu varza 😉 sa ne dai de stire daca ai pus tara la cale cu placinta :*:* pupice

  • ASTERIX

    07/12/2008 at 00:54

    uno grande saluto, e grazie per la visita dal dixdipcpervoi, vi aspettiamo per ritirare il Premio blog amico. passa ci dà il codice di ritirare

  • Leila

    07/12/2008 at 13:29

    Vi prego di essere piu esplicito con il codice di accesso. Che cosa e il codice si intende ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...