Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Placinta cu varza

Foi
500g faina
25gr drojdie
sare
apa
Umplutura
2kg varza alba(proaspata)
o ceapa
o lg pasta de tomate
zahar(dupa gust)
ulei de masline
piper

Preparare:

Se face un aluat simplu din ingredientele de mai sus si se lasa la dospit cam 15 min.Apoi se imparte in bucati egale si se intind in foi cat de subtiri puteti.Dupa ce am intins foaia o ungem cu un strop de ulei si asezam umplutura pe care am preparat-o astfel:in cateva linguri de ulei se pune la calit ceapa apoi adaugam pasta de tomate si un pic de apa.Peste ceapa punem varza pe care am taiat-o fasii subtiri ,sare si piper si o calim la foc mic pana se inmoaie bine.La sfarsit adaugam zaharul dupa gustul fiecaruia si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce am rulat fiecare foaie cu umplutura de varza ,le asezam intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt si le coacem la foc potrivit.
Se serveste rece.
Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...