Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Flancuri cu citrice

flancuri cu citriceFlancuri cu citrice din aluat foietaj si crema de vanilie. Cum se prepara flancurile cu citrice. Cele mai bune flancuri din aluat foietaj.

Flancuri cu citrice-Ingrediente

un pachet aluat foitaj
Crema
1,3 l lapte
250 gr faina
450 gr zahar
5 oua
esenta de vanilie
sare
Decor
portocale si greapefruit
flancuri cu citrice

Flancuri cu citrice-Mod de preparare

Se amesteca faina cu ouale, zaharul si 300ml de lapte,restul de lapte se pune la fiert apoi se rastoarna peste compozitie si se fierbe pana se ingroasa. Se raceste inainte de a fi folosita.
Dupa ce aluatul s-a decongelat, se taie cu ajutorul unui cutit ferbinte in dreptunghiuri cu laturile de 5cm respectiv 8 cm si fasii de 2cm pe 8cm. Se aseaza fasiile peste dreptunghiuri si se coc la foc mare pana se rumenesc.
Se lasa sa se raceasca apoi se traseaza cu ajutorul posului cu sprit un model din crema si se decoreaza cu felii de portocale si greapefruit.

2 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.