Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gogosi Ineluse-de post

gogosi ineluse-de post
Gogosi ineluse-de post. Cum pregatim cele mai bune gogosi ineluse. Cele mai bune gogosi ineluse-de post pregatite in casa. Aluat dospit pentru gogosi ineluse- de post.
Gogosile sunt printre cele mai pofticioase deserturi, si o spun in cunostinta de cauza. Am lucrat acum foarte multi ani intr-o gogoserie, si desi ai crede ca te saturai doar din miros, nu e chiar asa. In fiecare zi savuram cu aceiasi placere cate o gogoasa si un pahar cu lapte batut.
Azi, am ales sa va prezint reteta mea de gogosi ineluse in varianta de post. Sunt la fel de pufoase, aromate si gustoase ca si cele de dulce.

Gogosi ineluse- de post-Ingrediente

600 g faina alba
25 g drojdie proaspata
coaja rasa de la o lamaie
50 ml ulei
5 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
250-300 ml lapte de soia sau apa calduta
1/2 lingurita sare
Alte ingrediente 
ulei pentru prajit
zahar pudra vanilat pentru ornat
gogosi-de-post-preparare

Gogosi ineluse-de post-Mod de preparare

Intai pregatim maiaua.
Punem faina cernuta intr-un vas incapator, face o adancitura in mijlocul ei si adaugam drojdia dizolvata cu o lingurita de zahar si 100 ml lapte de soia cald .
Amestecam cu putina faina pana obtinem un aluat ca de clatite. Presaram deasupra cu putina faina, acoperim si lasam la dospit.
In restul de lapte(apa) adaugam zaharul, zaharul vanila, sarea  si coaja de lamaie .
Cand maiaua a crescut adaugam putin cate putin laptele de soia si framantam pana obtinem un aluat cu o consistenta elastica.
Adaugam si uleiul caldut si framantam pana la incorporare.
gogosi ineluse-de post
Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit intr-un loc caldut.

Cum pregatim gogosile ineluse-de post

Cand aluatul a dospit, il rasurnam pe o planseta unsa cu putin ulei sau presarata cu faina, il intindem intr-o foaie cam de 1 cm grosime, il decupam cu o forma rotunda sau un pahar iar ca sa ii dam forma de inel, mijlocul il decupam cu o forma rotunda mai mica( eu m-am folosit de un dui )
Inlaturam surplusul de aluat si lasam gogosile la crescut acoperite cu un prosop de bucatarie.
Prajim gogosile in baie de ulei pana se rumenesc, le scoatem pe prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de ulei apoi le pudram din abundenta cu zahar pudra vanilat.

gogosi ineluse-de post
Pofta buna !!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • MARIUS

    19/11/2016 at 11:06

    Am urmat reteta intocmai si mi-au iesit gogosile nesarate!
    Ar trebui safie trecuta si sarea.

    • Loredana

      23/11/2016 at 19:29

      Marius eu am uitat sa trec sarea in ingrediente …daca eu nu am trecut-o nu ti-ai dat seama ca o sa iasa nesarate ?…chiar asa ai amestecat ingredientele ca un robotel ? Imi pare rau …dar eu zic ca nu e bai…si asa prea multa sare, strica :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *