Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gogosi rapide

gogosi rapide

De dimineata am fost anuntata de familie ca ar dori sa manance gogosi. Am decis sa le pregatesc Gogosi rapide. Am fost de acord cu ei si le-am promis ca voi face pe cand se intorc de pe la scoli, joburi, doar ca nu am luat in considerare ca voi sta mai mult timp la job decat obisnuiam. Am ajuns acasa intr-un suflet si spre stupoarea mea am observat ca nu am drojdie, de fapt am uitat  sa opresc  la magazin sa cumpar.

Cum nu mai aveam chef sa cobor, nu am stat mult pe ganduri si am incercat o alta varianta de gogosi fara drojdie care s-au pregatit mult mai repede decat gogosile clasice. Pe cand au sosit ai mei gogosile tronau frumos pe masa asteptand sa fie infulecate. Deci m-am tinut de cuvant, toata lumea a fost multumita si eu ca le-am pregatit rapid, dar si ai mei ca au primit gogosi.

Ingrediente Gogosi rapide

300 g faina
3 linguri zahar
1 ou
150 ml smantana (sau iaurt)
1 varf de cutit sare
1 plic praf de copt
1 lingura ulei
coaja razuita de la o lamaie
2 plicuri cu zahar vanilat
ulei pentru prajit
zahar pudra sau ciocolata topita

Preparare Gogosi rapide

Nimic mai simplu decat prepararea acestor gogosi. Orice incepator in ale bucatariei poate incerca aceasta varianta de gogosi, cu siguranta ii vor reusi fara doar si poate.  Hai sa vedem ce trebuie sa facem.

Intr-un vas punem faina, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie, sarea, oul, zaharul vanilat, si smantana. Amestecam pana se omogenizeaza totul si obtinem un aluat nici prea tare, dar nici foarte moale. Adaugam o lingura cu ulei si continuam sa framantam aluatul obtinut pana acesta se incorporeaza.

gogosi rapide

Presaram cu faina suprafata de lucru si intindem aluatul la o grosime de 1 cm ca in imagine. Cu ajutorul unei forme de decupat cu diametrul de 4 cm, am decupat gogosile din aluatul intins (daca nu aveti forma de decupat se poate folosi un paharel sau o canuta). Restul de aluat ramas dela decupaj l-am framantat din nou, l-am intins si iar am decupat .

Ideea este ca la aceste Gogosi Rapide nu am aruncat nici un gram de aluat, totul a fost folosit.

Gogosile decupate le-am prajit in ulei incins pana s-au rumenit frumos. Se scot pe servet de hartie dupa care se presara cu zahar pudra. Personal, jumatate din gogosi le-am dat cu zahar pudra, iar cealalta jumatate le-am glasat cu ciocolata topita.

gogosi rapide

Nota: Uleiul trebuie sa fie incins dar in momentul cand puneti gogosile, scadeti flacara la aragaz, altfel riscati sa se rumeneasca imediat deasupra si sa ramana crude la mijloc !! In speranta ca v-am atras atentia asupra acestor Gogosi rapide va doresc spor la preparat Gogosi !!!

Alte retete cu Gogosi pufoase chiar si de Post, gasiti dand clic pe titlurile din imaginile de mai jos !!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram