Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Langosi cu urda

ptr.aluat

faina 1 kg
lapte 400ml
oua 2 buc
zahar 150 gr
drojdie 2 cub.
sare
umplutura
urda 500gr
zahar -dupa gust
zahar vanilat 3 plic.
galbenusuri 4 buc
gris 3 lg
sare
ulei
zahar pudra
Din ingredientele de mai sus se face un aluat cu o consistenta mai elastica care se lasa la dospit .Dupa ce a crescut bine se portioneaza in mici bile (mie mi-au esit 23 buc) pe care le lasam din nou la crescut.Fiecare bila se intinde cu merdeneaua peste care se aseaza umplutura de urda se unesc cele doua parti si se preseaza pe margine cu degetele.Langosii astfel facuti se mai lasa din nou la crescut 10 min apoi se prajesc in baie de ulei la o temperatura mai mica .(daca uleiul este prea incins se coc repede pe deasupra si in interior raman cruzi).
Se pudreaza cu zahar .
2 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.