Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Painici cu dulceata

painici-umplute-dulceata-prune-2

Ingrediente Painici cu dulceata:
500 g faina,
1 praf de sare,
3 linguri zahar,
1/4 l lapte,
1 cub drojdie proaspata(30 g),
coaja rasa de la 1 lamaie,
170 g unt moale,
1 ou,
dulceata,
grasime pentru forma,
zahar pudra pentru decorat,

Preparare Painici cu dulceata:
Se pune faina intr-un castron,se presara sarea si zaharul pe deasupra. Se face o adancitura la mijloc.
Se incalzeste putin laptele, in care se dizolva drojdia. Se toarna in adancitura din faina. Se pun pe margini coaja de lamaie, 70 g unt si oul. Se amesteca totul pana se obtine un aluat omogen.
Se presara faina pe suprafata de lucru. Se framanta aluatul si se bate energic cu mainile timp de 10 minute, pana devine elastic si nu se mai lipeste. Se acopera si se lasa la dospit intr-un loc caldut timp de 30 minute, cat isi dubleaza volumul. Se mai framanta un pic aluatul pe suprafata de lucru, apoi se intinde o foaie groasa de 0.5 cm, din care se taie 24 de patrate cu latura de 10 cm. In mijlocul fiecarui patrat se pune cate 1 lingurita de dulceata .
Se indoaie colturile patratelor peste umplutura si se preseaza. Se unge bine o tava si painicile se pun in ea cu imbinarile in jos la o distanta de 2-3 cm una de alta. Se lasa la dospit, acoperite timp de 30 minute, pana cand cresc frumos. In acest timp pornim cuptorul sa fie incalzit dupa care punem tava cu painicile la copt aproximativ 45 minute la foc mic(treapta 1).
Topim intre timp restul de unt ramas. Scoatem painicile din cuptor si se ung cu untul topit.
Se servesc calde sau reci . Se pudreaza cu zahar zahar dupa gust.

Aceste painici se pot umple cu diferite dulceturi, cu magiun de prune, crema din branza de vaci.

Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *