Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Papanasi cu branza de vaci

Papanasi cu branza de vaci, reteta culinara. Cei mai buni papanasi.Papanasi prajiti cu smantana si dulceata. Reteta de papanasi.
Papanasi cu branza de vaci
– o reteta traditionala ce se pregateste indeosebi in Moldova. Ei se servesc cu multa smantana si dulceata dupa gustul fiecaruia.

 Papanasi cu branza de vaci-Ingrediente

4 portii
400g branza de vaci (bine scursa)
4 oua
200g faina
4 plicuri de zahar vanilat
1/2 pachet praf de copt(5 g)
500 ml ulei
100g  dulceata
200g smantana


Papanasi cu branza de vaci-Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri.Intr-un castron se amesteca branza, galbenusurile zaharul vanilat si praful de copt.
Se adauga albusurile batute spuma.
Se formeaza un aluat peste care se pune faina si se framanta pana se poate modela.
Pentru fiecare portie se socotesc cate doua bucati.Din fiecare bucata se mai taie o bucatica de marimea unei masline mai mari.
Din cea mare se formeaza un cilindru iar din bucata mica o biluta.
papanasi cu branza de vaci

Bucatile modelate se pun in uleiul incins.
Dupa ce s-au rumenit se scot pe farfurie, cilindtii se aseaza vertical si se umplu cu dulceata , se pune biluta si se toarna smantana.
Se orneaza cu lichid de dulceata.
Papanasii se servesc ferbinti.
papanasi cu branza de vaci

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *