Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pateuri cu fructe si miez de lapte natur

Pateuri cu fructe si miez de lapte naturAceste pateuri cu fructe si miez de lapte sunt ideale pentru un pachetel la scoala sau servici.
Un desert la indemana oricui, o combinatie reusita intre fructe, miez de lapte si aluat foietaj.
Eu am ales sa fac aceste pateuri cu portocale rosii si felii de ananas din compot
Voi puteti sa le incercati si cu alte fructe , vor fi la fel de delicioase.
Miezul de lapte se preteaza foarte bine la aceste pateuri, este o branzica ce nu se topeste pastrandu-si forma si consistenta dupa coacere.
Vi le recomand cu incredere!!

pateuri-cu-fructe-si-miez-de-lapte-ingrediente_2

Pateuri cu fructe si miez de lapte natur-Ingrediente

300 g aluat foietaj
Miez de Lapte natur Delaco
2 portocale rosii
felii de ananas din compot
2 lg zahar brun
un galbenus pentru uns

pateuri-cu-fructe-si-miez-de-lapte-ingrediente_1

Pateuri cu fructe si miez de lapte natur-Mod de preparare

Prima data pregatim portocalele.
Curatam coaja de la portocale cu un cutit astfel incat sa se indeparteze si partea alba.
Taiem fiecare portocala in felii de 1cm
Punem intr-o cratita doua linguri de zahar si 2-3 linguri zeama de portocala
Cand s-a format un sos punem feliile de portocale si le sotam 2-3 min.
Le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.

Pateuri cu fructe si miez de lapte natur
Aluatul foietaj se intinde in foaie, se portioneaza in patrate de 8-10 cm si se decupeaza marginile cam de 1 cm fara a le desprinde.
Asezam patratele in tava tapetata cu hartie de copt
Pune peste fiecare patrat felii de portocale sau ananas din compot iar deasupra fiecarei felii de fruct asezam o felie de miez de lapte.
Unim colturile opuse a marginii ce am decupat-o, ungem cu galbenus de ou, presaram zahar brun si le coacem in cuptorul preincalzit pana ce foietajul creste si se rumeneste frumos.

Pateuri cu fructe si miez de lapte natur

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *