Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cascaval de casa

Cascaval de casaCascaval de casa
Am primit mai  multa branza de vaci si cum am ramas fara cascaval am zis sa ma pun la treaba si sa prepar o rotita de cascaval mic sa am la indemana daca voi avea nevoie. Zis si facut. Mi-a iesit o splendoare de cascaval care este tare bun.

Reteta de cascaval o am de la o bunicuta tare simpatica. Bunicuta la prepararea acestui cascaval de casa foloseste in plus 1 ou intreg si cateva linguri de smantana. Eu am preferat sa aleg varianta mai simpla, doar cu unt, si lapte. A iesit super bun, va recomand sa il incercati si voi. Retete la care puteti folosi cascavalul ar fi : Rulada de cascaval, Muffins cu cascaval, Rulada de ou aperitiv, Pide cu cascaval, Pizza, … dar si la alte multe retete.

Ingrediente Cascaval de casa:

500 g branza de vaca
1 litru lapte de casa
1 lingurita sare
60 g unt
1 lingurita bicarbonat de sodiu

Preparare Cascaval de casa :

Punem branza impreuna cu laptele la fiert. Amestecam in vas si lasam pe foc pana da in primul clocot. Tragem deoparte vasul si strecuram printr-o strecuratoare deasa.

preparare cascavalPunem  branza strecurata in alt vas, adaugam 1 lingurita cu bicarbonat, 60 g unt si 1 lingurita sare. Punem vasul la foc si fierbem aproximativ  10 minute compozitia pana devine omogena si dispar grauntele de branza.

Cand s-a omogenizat turnam compozitia de cascaval intr-o forma rotunda si lasam pana se intareste. Dup ace s-a intarit il lasam o zi, doua la uscat dupa care se poate servi.

cascaval de casaSa aveti spor la preparat Cascaval ! Pofta buna sa aveti !

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *