Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Mucenici muntenesti

Mucenici muntenestiIn sfarsit am reusit sa fac mucenici muntenesti. La noi in Moldova dupa cum bine stiti,  mucenicii se fac din aluat dospit.
De mult timp vroiam sa incerc si reteta de mucenici muntenesti, asa ca anul acesta nu am mai stat pe ganduri cand am gasit forma speciala de decupat mucenici.
Nu  imi suradea ideea sa ii fac manual, prea multa munca!!
Am gasit pe net reteta si m-am apucat de treaba.
Ma gandeam ca ai mei o sa faca mofturi, dar sper surprinderea mea au fost apreciati, cea mai incantata de ei a fost fiica mea.

Ingrediente- mucenici muntenesti

300 gr faina
160 ml apa foarte calda
1 varf cutit de sare
apa 2-2,5l
zahar dupa gust
scortisoara macinata
esenta de rom
zahar vanilat
coaja rasa de lamaie si portocala
nuca macinata

mucenici-muntenesti-ingrediente-1

Mod de preparare- mucenici muntenesti

Eu am ales sa fac aluatul cu ajutorul robotului de bucatarie.
Am pus faina si sarea in cuva robotului si am adaugat apa calda putin cate putin pana ce am obtinut un aluat omogen si elastic.
Se poate face si manual numai ca necesita un timp mai lung de framantare.
Aluatul obtinut se modeleaza in doua bile si se lasa la odihnit cam 20 min.
Se intinde in foaie si se decupeaza cu ajutorul formei speciale de mucenici.
Daca nu aveti puteti face fitile foarte subtiri pe care le modelati in mici opturi.
Dupa ce i-am terminat il lasam la uscat, ideal ar fi una doua zile.
Punem la fiert apa intr-o oala, adaugam o parte din zahar si sarea.
Cand apa a dat in fiert adaugam mucenicii si ii fierbem la foc mic pana se ridica deasupra.
Daca ii vreti sa fie al dente opriti flacara , daca nu, ii mai fierbeti 2-3 min.
Adaugam 2-3 linguri de nuca macinata, coaja de lamaie si portocala, scortisoara macinata, esenta de rom si vanilia si zahar daca mai este nevoie.
Se servesc calzi sau reci cu nuca macinata.
Usor de facut si foarte buni!!

Mucenici muntenesti

4 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.