Rulada de ou aperitiv

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (19 votes)
Print Friendly

Rulada de ou aperitiv

Azi va prezentam o rulada de ou aperitiv deosebita. La umplutura ei puteti folosi si alte ingrediente dupa gustul vostru. Rulada de ou este potrivita sa o serviti la ocazii speciale , la sarbatori…. Are un aspect placut si te imbie sa gusti cat mai repede din ea. Odata ce ai preparat rulada de ou cu siguranta ca o vei prepara si cu alte ocazii. Va recomandam din seria de aperitive gatite de noi sa incercati si aceste retete : rulada de clatite, rulada de ciolan afumat, rulada de branza, rulada din muschi afumat….

Ingrediente  blat rulada :
4 oua,
150 g faina,
400 ml lapte,
125 g margarina sau unt,
1 lingurita sare,

Ingrediente umplutura :
200 g cascaval razuit,
5 linguri de smantana,
200 g amestec de legume,
cateva masline negre,
150 g ciuperci de la conserva maruntite,
patrunjel verde tocat,
2 bucati de cabanos prajite(sau alt tip de carnaciori ),
2 oua fierte,
sare,piper dupa gust

Ingrediente pentru ungerea ruladei:
smantana,
cascaval ras,

Preparare blat :
Se pune intr-un vas margarina(untul) la topit , se adauga laptele, sarea si apoi faina amestecand mereu pana totul se omogenizeaza(se fierbe pe foc mic).
Se ia deoparte si adaugam galbenusurile de la cele 4 oua cu care se amesteca.
Albusul impreuna cu un praf de sare se bate separat spuma tare si apoi se adauga la compozitia de mai sus. Se obtine un aluat mai moale si pufos care se toarna intr-o tava unsa .
Se da la cuptorul preincalzit si il coacem la foc potrivit pana cand blatul este copt (facem proba cu scobitoarea ).
Aluatul se scoate si asa cald  se ruleaza intr-un prosop umezit in apa rece si stors si se lasa asa cateva minute bune pana isi ia forma(15-20 minute).

Preparare umplutura :
Legumele asortate le fierbem in apa cu sare. Ciupercile maruntite, cascavalul ras il amestecam cu 5 linguri de smantana,iar maslinele le taiem cubulete si le adaugam la restul de ingrediente. Cabanosul (sau alte tipuri de carnati) se prajesc intr-un pic de ulei. Ouale fierte se dau pe razatoarea mica.
Desfacem din prosop rulada si incepem sa il umplem cu amestecul de cascaval si smantana, peste acest amestec punem legumele(le codimentam cu sare si un pic de piper), ouale razuite(putina sare), patrunjel verde tocat ,maslinele si cabanosul.
Rasucim din nou rulada astfel umpluta si o asezam inapoi in tava, forma. Ungem rulada cu smantana si o presaram cu cascaval ras apoi  dam la  tava la cuptor pana formeaza deasupra o pelicula de coaja frumos rumenita.
Scoatem rulada din cuptor, o lasam la racit apoi o feliem si o asezam pe platou.

Rulada de ou aperitiv
Pofta Buna !

Rulada de ou aperitiv, 4.3 out of 5 based on 19 ratings
Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
  • Sidy

    Noroc ca acum am mancat ca altfel….dadeam o fuga sa gust bunatatea asta !!!

    Bravo !

    Aroma de brad, portocala, colindele, cozonacul cald si mirosul de iarna sa iti umple inima de bucurie si sufletul de liniste. Craciun Fericit!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania