Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Placinta aperitiv cu telemea si leurda

Placinta aperitiv cu telemea si leurda

Placinta aperitiv cu telemea si leurda poate fi alegerea inspirata pentru pachetelul de scoala sau servici, dar la fel de bine poate fi gustarea perfecta ce poate fi savurata la orice ora alaturi de o cana de lapte sau ceai.
Pentru realizarea acestei placinte am folosit aluatul dospit, mai exact aluatul de savarine, pe care l-am adaptat pentru aceasta reteta.
Este un aluat cu o textura mult mai moale decat a unui aluat dospit, clasic, se face extrem de usor fiindca toate ingredientele se amesteca cu ajutorul mixerului sau telului.
Pentru umplutura am ales o combinatie de branza telemea de vaca-Delaco, jamon serrano, fasii de ardei rosu, leurda si emmentaler.
Ideea a pornit de la o reteta vazuta la Teo, mi-a placut, asa ca am adaptat-o dupa ingredientele avute la indemana.

Placinta aperitiv cu telemea si leurda

Placinta aperitiv cu telemea si leurda- Ingrediente

Ingrediente aluat

  • 550 g faina alba
  • 450 ml lapte cald
  • 4 oua
  • 80 ml ulei de masline
  • 30 g drojdie proaspata
  • o lingura zahar tos
  • o lingurita sare
Placinta aperitiv cu telemea si leurda

Umplutura pentru placinta

Pentru uns

  • un galbenus de ou
  • o lingura lapte
  • o lingura sos iute Piri Piri(optional)
  • seminte de susan negru si alb
Placinta aperitiv cu telemea si leurda

Cum pregatim aluatul pentru placinta aperitiv

Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza apoi se adauga peste ea jumatate din cantiatea de lapte cald.

Ouale se bat impreuna cu uleiul, sarea si jumatate din cantitatea de lapte cald.
Se adauga jumatate din cantitatea de faina, se incorporeaza usor apoi se adauga drojdia amestecata cu laptele. Se mixeaza usor cu mixerul sau telul pana ce toate ingredientele sunt incorporate.
Aluatul pentru placinta se acopera cu o folie si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru placinta aperitiv cu telemea si leurda, se tapeteaza o tava (30/20 cm) cu hartie de copt, se unge cu putin unt si se intinde jumatate din cantitatea de aluat.

Se presara cu putin pesmet si se aseaza umplutura in straturi pornind cu telemeaua rasa, fasiile de ardei capia calite putin in ulei de masline, frunzele de leurda taiate fasii, feliile de jamon serrano si termanand cu feliile de emmentaler.

Se pune deasupra si restul de aluat, se intinde uniform cu ajutorul unei spatule si se lasa la dospit cam 15min.

Placinta aperitiv cu telemea si leurda se unge cu galbenus de ou amestecat cu lapte si sos iute. Se presara cu susan si se introduce in cuptorul preincalzit la 170 grade C pentru 40-50 min.
Cand placinta aperitiv cu telemea si leurda este coapta, se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Se portioneaza dupa preferinta cu un cutit bine ascutit.

Placinta aperitiv cu telemea si leurda

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram