Ingrediente
Aluat
1kg faina
2 oua
3 lg zahar
50 gr drojdie
1 lgt sare
50 ml ulei
600 ml apa calduta
( sau in functie de tipul fainii)
Umplutura
700 gr urda de oi
o legatura marar verde
sare
Mod de preparare
Intr-un vas mai mare se cerne faina .
Peste ea punem lingurita de sare si cele doua oua batute .
Adaugam si drojdia pe care am dizolvat-o cu cele 3 linguri de zahar.
Incepem sa framantam turnand putin cate putin apa calduta pana obtinem un aluat cu o consistenta elastica.
Adaugam si uleiul framantand energic pana il incorporam .
Acoperim vasul cu o folie de plastic sau cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Rupem aluatul in 12 bucati egale, le rotunjim in mici bile si le lasam pe planseta la crescut .
Le intindem in cercuri cu diametrul de 15 cm asezam umplutura de urda in centru ,adunam marginile incat sa se uneasca dupa care cu ajutorul merdenelei intindem placinta in forma de cerc cu diametrul de 10-15 cm .
Lasam placintele la crescut pe planseta presarata cu faina.
Punem o tigaie de fonta sau alt tip de tigaie cu peretii grosi la incins (fara ulei in ea),cand aceasta s-a incalzit bine micsoram flacara , punem placinta in tigaie si acoperim cu un capac.
Cand este coapta o intoarcem si pe partea cealalta pastrand deasupra capacul.
Se servesc calde!!
Sugestie:
In umplutura de urda puteti adauga si un ou doua.
Eu nu am pus fiindca urda ce am folosit-o era foarte grasa
Comentarii recente
Top Cuisine avec Lavi
12/07/2012 at 10:56Cat imi plac aceste placintele!!!!! Arata excelent!
Lory
12/07/2012 at 11:19Multumesc Lavi:*
Anonymous
12/07/2012 at 13:51presupun ca pot pune si telemea de vaca in loc de urda, nu?
Lory
12/07/2012 at 15:52Desigur!! poti folosi orice tip de branza …le poti face atat dulci cat si sarate .Se mai pot umple si cu varza, cartofi,chiar si cu legume sotate.
Elena
13/07/2012 at 01:17Arata foarte bine, imi aminteste ca mancarea buna nu imbatraneste nici o data…
Felicitari pentru selectia facuta.
Lory
13/07/2012 at 20:10Multumesc Elena :* ai mare dreptate !!
Rocsy Ciobanu
18/07/2012 at 12:20Aspectoase si gustoase!
Lory
18/07/2012 at 21:55Si inca ce gustoase !!!
Ana Thomas
20/09/2012 at 20:24Daca ai sti Lori de cand cautam turtele astea….Mamam mea le facea exact la fel ca tine…
Imi placeau mult cele umplute cu magiun de prune de la tara!Doamne, ce amintiri mi-ai trezit!!!Multumesc mult!
Lory
20/09/2012 at 21:24Ana ma bucur mult ca turtele mle ti-au trezit amintiri placute :)…da, le poti umple cu ce doresti tu …le lasi la crescut bine dupa ce le formezi …si sa le acoperi cu un prosop pana le coci… ca sa nu prinda crusta .
Multumesc si eu !!:*
valerica
19/02/2014 at 16:34sant delicioase si f usor de facut..multumesc
gigi
01/12/2015 at 21:33Le am facut. Sunt f. bune.
Placinta cu Praz si Branza Pufoasa - Retete Culinare - Bucataresele Vesele
02/03/2017 at 00:01[…] sarata, placinta cu praz, placinte de casa. Cum se prepara placinta cu praz si branza pufoasa.Placinte taranesti . Nu suntem mari mancatori de praz si tocmai din aceasta cauza gatesc foarte rar cu el. Dar fiindca […]
Mari Z
16/09/2017 at 11:14O reteta minunata! Foarte foarte bune!
Liana Liana
17/09/2017 at 16:31Multumim. Ne bucuram ca au pe placul vostru.
Ioana
28/05/2018 at 23:25Se pot coace si in cuptor?
Loredana
29/05/2018 at 13:39Se pot coace si in cuptor, dar o sa aiba alt gust !!