Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciorba ardeleneasca de porc

O ciorba specifica Ardealului . Va lasam pe voi sa descoperiti restul de ingrediente folosite si asteptam pareri daca a fost pe placul vostru sau nu Ciorba Ardeleneasca de porc ! Va invitam sa rasfoiti si alte Retete cu Supe si Ciorbe !

Ingrediente pentru 6 l ciorba:
800 g costite porc,
6 bucati morcovi(aproximativ 400 g),
2 radacini patrunjel,
600 g cartofi ,
1/2 telina,
1 ceapa mica,
1 legatura leustean,
1 legatura patrunjel verde,
1 lingurita tarhon uscat pus la inmuiat intr-o lingura de otet(daca avem proaspat folosim circa 1/2 legatura),
sare,
2 linguri de bors magic,
3 galbenusuri de ou,
500 g smantana,
2 linguri unt si 2 linguri ulei,

Preparare:
Portionam costitele si le punem la fiert in circa 7-8 l apa rece impreuna cu 1 lingura de sare. Lasam la fiert la foc mic si intre timp spumam. Cat timp costitele fierb ne ocupam de restul ingredientelor. Legumele (ma refer la morcovi, patrunjel, si telina)se curata, spala si se taie cubulete sau rondele cum va este pe plac. Incingem untul impreuna cu uleiul si calim legumele pret de circa 3 minute. Cartofii se curata, spala si se taie cubulete lasandu-i in apa rece pana urmeaza sa ii folosim. Tarhonul uscat il inmuiem intr-o lingura de otet intr-un paharel pana il vom folosi (daca aveti la indemana tarhon proaspat nu trebuie decat sa il spalati si sa il taiati marunt).
Cand costitele sunt mai mult de jumatate fierte adaugam in oala legumele calite si lasam la fiert in continuare la foc mic. Tot acum adaugam si ceapa data pe razatoarea fina si mai condimentam cu sare daca e nevoie. Cand legumele sunt si ele fierte adaugam cartofii taiati cubulete si lasam sa fiarba si acestia impreuna cu frunzele de leustean si patrunjel. In timp ce cartofii fierb pregatim maiaua cu care vom drege ciorba. Intr-un vas punem cele 3 galbenusuri de ou si le amestecam cu smantana pana se omogenizeaza. Cand cartofii sunt fierti adaugam 2 linguri de bors magic si lingurita de tarhon si lasam sa dea din nou in clocot, se mai drege ciorba cu sare daca e nevoie. Din supa fierbinte adaugam la maia  putin cate putin amestecand continuu pana aceasta compozitie ajunge la temperatura ciorbei. In acest moment turnam maiaua la ciorba si lasam sa dea un clocot.Indepartam frunzele de leustean si patrunjel si de acum ciorba poate fi savurata !

Pofta Buna !

267 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.