Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Reteta Aluat Linzer

Reteta Aluat Linzer Reteta Aluat Linzer

Va prezentam in cele ce urmeaza o reteta simpla pentru aluatul de linzer. Acest aluat este perfect pentru toate tipurile de linzer, cu branza, cu mere, cu mac, cu nuca… . De regula se tine cont ca la prepararea acestuia se va folosi intotdeauna 3 parti faina, 2 parti unt si 1 parte zahar. Va recomandam sa cititi si Reteta  Aluat Fraged.

Ingrediente Reteta Aluat Linzer

300 g faina
200 g unt (82% grasime)
100 g zahar pudra
1 praf de sare (cat se ia intre trei degete)
optional 1 lingurita praf de copt (dar nu este necesar)
1-2 linguri smantana sau iaurt

Preparare Reteta Aluat Linzer :
Punem intr-un vas faina, untul taiat bucatele, zaharul si praful de sare (daca folositi praf de copt il veti pune in faina si veti amesteca cu acesta apoi puneti restul de ingrediente) si incepem sa amestecam ingredientele apoi luam intre palmi din compozitie si frecam pana toate componentele se amesteca si obtinem o compozitie nisipoasa (vezi imaginile de mai jos).

Preparare Aluat Linzer
La aceasta adaugam 1 lingura de smantana si daca e necesar adaugam si a doua lingura. Trebuie sa obtinem un aluat elastic nelipicios. Acest aluat se inveleste in folie alimentara si se pune la rece pentru 1-2 ore.

Reteta Aluat Linzer

Toate ingredientele folosite la prepararea Aluatului de Linzer vor fi la temperatura camerei.
Daca nu folosim tot aluatul de linzer la prajitura putem impacheta restul ramas si il pastram pana la urmatoarea folosinta la congelator.

Vezi cum se prepara si Reteta Aluat Fraged. O reteta foarte buna folosita la tarte, prajituri cu diferite umpluri care pur si simplu se topeste in gura, atat de frageda este.
Speram ca ambele retete sa va fie de folos si sa prajituriti cu spor de acum incolo pentru cei dragi.

Pofta Buna si voie buna va dorim !

595 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.