Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tarte Trandafir cu Crema de Iaurt

Ingrediente aluat:

300 gr faina,

150 margarina (sau 75 gr untura porc),

2 galbenusuri ou,

1 lingura zahar,

1 praf de sare

Ingrediente crema :

300 ml iaurt cu fructe,

500 ml frisca Megle,

4 linguri zahar,

1 plic gelatina fin maruntita de la Dr.Oetker,

1 plic tort gelle Rosu de la Dr Oetker,

Preparare : Intr-un bol punem faina ,margarina taiata bucatele (putem folosi untura de porc ,cu ea aluatul devine si mai fraged si sfarmicios) ,zaharul, praful de sare si galbenusurile.Le amestecam pana se omogenizeaza totul ,invelim coca obtinuta in folie alimentara si o dam la rece pentru aproximativ 1 ora . Intindem coca in formele de tarta ( eu am folosit forma de silicon cu forma de trandafir ,dar se poate folosi si forma simpla de tarta )in mijlocul fiecareia punem cateva boabe de fasole sa nu creasca aluatul prea tare. Le coacem in cuptorul incalzit in prealabil la foc mic pana se rumenesc pe margini. Scoatem formele din cuptor si rasturnam continutul pe un blat de lemn (sau prosop )lasandu-le la racit.

Preparare Crema : Cat timp tartele racesc pregatim crema . Plicul de gelatina o dizolvam in 50 ml apa rece.Iaurtul il amestecam cu cele 4 linguri de zahar . Frisca o spumam si cand e pe jumatate batuta adaugam 2 linguri smantana 20% si continuam spumarea pana e tare. Adaugam compozitia de iaurt la frisca treptat pana se omogenizeaza. Gelatina dizolvata o incalzim usor si o adaugam la crema rezultata ,amestecam pana se omogenizeaza. Plicul de tort gelle il amestecam cu 2 linguri zahar si il dizolvam in 250 ml apa rece dupa care il punem la foc la fiert. Din clipa in care a dat in clocot il lasam sa fiarba timp de 1 minut. Il tragem deoparte si il lasam sa raceasca pret de cateva minute bune. Tartele din care am indepartat boabele de fasole le umplem cu crema rezultata. Formele in care am copt tartele le umplem pe un sfert cu compozitia de Tort Gelle dupa care asezam inapoi in forme tartele umplute si le dam la rece pentru cateva ore. Dupa ce au racit le scoatem din frigider le rasturnam si le putem orna dupa imaginatia fiecaruia , cu frunzulite de ciocolata , frisca ,… Pofta Buna !

1 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.