Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort Aniversar

Tort aniversar
Uite ca au trecut 3 ani de blog!!
Cand am inceput nu credeam ca vom ajunge pana aici.
Va multumim mult pentru cuvintele frumoase pe care ni le-ati adresat!!! Ne bucuram sa va stim alaturi de noi :*
In toti acesti 3 ani am trait multe impliniri si satisfactii alaturi de voi, ne-am bucurat cand munca noastra a fost apreciata si incercata!!!
Primiti din partea noastra in semn de multumire un tort aniversar facut cu toata dragostea pentru voi, prieteni dragi!!!
Pupici!!!!
Loredana si Liana

Tort aniversar- Ingrediente 
Blat
5 oua
4 lg zahar
100 gr faina
2 linguri gris foarte fin
20 gr cacao
125 ml ulei
2 linguri lapte
2 linguri cu miere
2 lingurite cu praf de copt
1/2 esenta vanilie(fiola)
Sirop
4 lg miere de albine
200 ml apa
2 lg cacao
un cubulet de unt
esenta vanilie
Crema 1
200 gr ciocolata cu martipan cu 65%cacao
200 ml frisca lichida
Crema 2
200 gr ciocolata cu cocos
200 ml frisca

La creme poti folosi ciocolata de care doresti nu neaparat din asta care am scris eu. Eu am folosit din asta si combinatia a fost reusita …acum depinde si de gustul fiecaruia.

Tort aniversar-Mod de preparare
Se incepe cu prepararea cremelor:
Ciocolata se rupe bucatele mici, se amesteca cu frisca intr-o craticioara pe baie de apa pana ce ciocolata se topeste si se omogenizeaza(nu se fierbe) Se rastoarna intr-o caserola si dupa ce s-a racorit se pune la frigider pentru 3-4 ore. Dupa ce a stat la rece se spumeaza cu mixerul la viteza mare pana obtinem o crema fina si pufoasa.
Acest procedeu este valabil pentru ambele creme.
Siropul
Mierea si cacaoa se omogenizeaza ,adaugam apa si cubuletul de unt si se fierbe in 2-3 clocote.Se lasa sa se raceasca. Se aromatizeaza cu esenta de vanilie
Blatul
Galbenusurile si zaharul se bate cu mixerul pana se fac ca o spuma. Adaugam vanilia,uleiul si miere si spumam in continuare.Adaugam si laptele dupa care incorporam faina amestecata cu cacao(se cern inainte) si grisul. Amestecam dupa care punem albusurile batute spuma. Se amesteca usor de jos in sus ca sa nu se lase albusurile(NU CA LA MAMALIGA :))
Tapetezi cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 22cm(numai cat tine fundul formei) intinzi 1/3 din compozitia de blat si coci la foc potrivit cam 15 min (cuptorul sa fie incalzit in prealabil). Se fac 3 foi, procedezi cu fiecare la fel. Le desprinzi de pe foaia de copt abia dupa ce s-a racit bine.
Dupa ce ai pregatit foile, cremele si siropul se trece la montarea tortului.
Pe un platou asezi prima foaie, cu ajutorul unei pensule insiropezi blatul usor (nu prea mult) lasi sa intre siropul dupa care intinzi prima crema intr-un strat uniform..mai opresti din ea cam 2-3 lg ca sa ai pentru finisat. Procedezi la fel si cu celelalte foi. Dupa ce ai umplut tortul intinzi pe laterale crema cat si deasupra obtinand suprafata cat mai neteda si sa nu se vada blatul. Se da la rece pentru 2 ore.
Deasupra i-am pus o foaie de martipan cu ciocolata(puteti intinde un strat de ciocolata neagra ) aveline din crema iar pe lateral fulgi de ciocolata alba.

Pofta buna!!

17 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram