In urma cu cateva zile am primit un cosulet plin cu bunatati de la Rio Mare. Am hotarat sa incerc reteta de Paste cu ton in ulei de masline cu peperoncino.
Nu cred ca mai e nevoie sa va spun ca produsele Rio Mare sunt de calitate, sanatoase si foarte gustoase.
Personal nu sunt fan ton, insa pateurile de ton si somon m-au cucerit!
Atat cele la tub cat si cele tip conserva sunt intr-o gama variata de arome ce le da un gust si o savoare aparte.
Si conservele sunt deosebite. Daca stiam cat de bune sunt ma incumetam mai demult sa le gust.
Paste cu ton in ulei de masline cu peperoncino – Ingrediente
1 cutie cu ton cu peperoncino – Rio Mare
100 g paste farfalle tricolor fierte
1 ceapa mica taiata marunt
2 catei usturoi taiati marunt
2 linguri ulei de masline
2 linguri bulion( suc de rosii), sau 1 lingura pasta de rosii
3-4 frunze busuioc proaspat taiate marunt
cateva fire de coriandru proaspat taiate si acestea marunt
6-7 masline negre fara samburi
6-7 rosii cherry taiate in sferturi
3-4 linguri parmezan ras
1/2 lingura unt
zeama de lamaie
Paste cu ton in ulei de masline cu peperoncino – Preparare
Ceapa si usturoiul se calesc pe uleiul de masline. Se adauga tonul scurs, sucul de rosii( sau pasta de rosii) si se mai caleste cateva secunde.
Se adauga pastele fierte, rosiile taiate, maslinele, untul si calim 1-2 minute.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, adaugam maslinele si parmezanul ras.
Se amesteca si se stropeste cu putina zeama de lamaie si se presara cu busuioc si coriandru.
Un aperitiv deosebit cu pate de somon tot de la Rio Mare gasiti mai jos in imagine.
Va asteptam alaturi de noi si pe paginile de Instagram si Facebook.
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!