Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gasca pe varza

Gasca pe varza

Gasca pe varza, era un fel principal gatit des de mama mea la noi in familie. Cand primea de la bunici gasca era obligatoriu sa faca acest fel. Folosea pulpele si aripile, iar pe restul de gasca pregatea o supa dulce, levese cum ii spunem noi cu gartene, sau razalai.

In continuare pregatesc si eu pentru ai mei aceasta gasca pe varza si suntem incantati de fiecare data.

Alte preparate cu gasca sau rata gasiti in imaginile de mai jos, vi le recomandam cu drag.

Sa vedem de ce avem nevoie.

Gasca pe varza – Ingrediente

1 varza alba cam de 1,5 kg
pulpele si aripile de la o gasca
1 conserva de rosii cuburi – Sun Food ( sau 5 rosii medii)
2 ardei grasi rosii
2 bucati ceapa de marime medie
1 crenguta cimbru
sare, piper dupa gust
1 lingura boia dulce
50 ml ulei sau 1 lingura mare untura porc

Gasca pe varza – Preparare

Ceapa se curata, spala si se taie marunt. Ardeii se curata de cotor si seminte. Se spala si se taie marun. Varza se taie fideluta cat mai subtire.
Se pune intr-un vas untura( sau ulei) la incins si calim ceapa.

Gasca pe varza

Cand s-a inmuiat adaugam la calit si ardeii. Ii vom cali inca cateva minute impreuna dupa care adaugam carnea de gasca.

preparare-1

Condimentam cu sare si piper macinat si lasam la calit 1-2 minute dupa care adaugam rosiile cuburi( putem folosi si rosii proaspete, decojite si taiate cubulete). Lasam sa fiarba asa circa 2-3 minute dupa care turnam deasupra apa cat sa acopere carnea si acoperim vasul cu capac.

preparare-2

Lasam sa fiarba la foc mic pana carnea este fiarta. Daca este carnea nu este fiarta si apa a scazut prea mult putem adauga cate putina apa pana carnea se patrunde usor.

Gasca pe varza sau varza scazuta….

Gasca pe varza

Se lasa sa scada apa mai mult de jumatate din cantitatea initiala si in acest moment adaugam varza taiata fideluta. Amestecam, punem crenguta de cimbru si lasam sa fiarba fara capac pana varza este fiarta si apa a scazut.

Gasca pe varza

La final gustam si potrivim de sare si piper daca mai este nevoie.
Se serveste cu paine proaspata!

Gasca pe varza

Cateva idei cu retete pentru paine gasiti in imaginile de mai jos!

Va recomandam inca doua retete deosebite ce pot fi pregatite ce Craciun!!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram