Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciorba de gasca cu legume

Ciorba de gasca cu legumeCiorba de gasca cu legume.Cum se prepara ciorba din carne de gasca. Ciorba acrita cu bors de putina. Cea mai buna ciorba din carne de gasca crescuta la tara.

Ciorba de gasca cu legume-INGREDIENTE

4 buc carne de gasca,
2 cepe rosii,
un ardei gras,
un ardei capia,
un morcov,
2 rosii,
150 gr fasole verde pastai,
patrunjel verde,
marar verde,
leustean,
o lingura pasta de tomate,
sare,
500 ml bors,
150 gr taitei de casa,
Ciorba de gasca cu legume

Ciorba de gasca cu legume-MOD DE PREPARARE

Carnea se pune la fiert in apa rece iar cand a dat in fiert se inlatura toata spuma cu mare grija.Se adauga sare si se fierbe la foc potrivit cam 20 min.
Ciorba de gasca cu legume
Se adauga ceapa taiata marunt, morcovul, ardeiul gras si capia cubulete si se fierbe pana ce carnea incepe sa fie bine patrunsa.

Se aduga rosiile taiate cubulete si pastaile bucati mici, se potriveste gustul cu sare se adauga si pasta de tomate si se fierbe incontinuare.
Ciorba de gasca cu legume
Aproape de final se adauga taiteii dupa care borsul care in prealabil a fost incalzit bine.
La final se adauga si verdeata tocata marunt.
Daca doriti puteti drege ciorba cu un ou batut cu smantana .

Ciorba de gasca cu legume

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Recent Comments

  • sarah

    28/06/2011 at 13:44

    ciorba de gasca facea bunica mea toamna.desi eu nu-s fan al ciorbelor imi amintesc ca imi placea ciorba bunicii mele.cred ca reteta e asemanatoare .imi place ca ai acrit-o cu bors.pupicei

  • Lory

    28/06/2011 at 14:55

    Sarah ma bucur ca reteta mea ti-a starnit amintiri placute :* daca bunica ta e moldoveanca e tot posibil ca reteta sa se asemene 🙂 Eu acresc numai cu bors ….doar la ciorba de burta,radauteana pun otet ca altfel nu se poate :)))

  • Anonymous

    12/01/2012 at 11:19

    borsul se poate inlocui cu moare de pe varza ??nultumesc ptr.raspuns

  • Lory

    12/01/2012 at 13:19

    Eu nu am acrit niciodata cu moare de varza ciorbele cu ,carne ….dar incearca cine stie o fi bun 🙂

  • Leila

    13/01/2012 at 21:45

    Anonim , merge acrit si cu moare de varza 🙂 In Oradea nu prea gasesti bors de calitate ca in zona Moldovei asa ca improvizam de cele mai multe ori 🙂 Ori folosesti borsul de la plic ori folosesti moarea 😉

  • Sunny

    13/05/2012 at 11:01

    Vine vremea corcoduselor si a agriselor. Ciorbitele sunt delicioase acrite astfel…..

    • Lory

      13/05/2012 at 17:49

      Off Sunny mie nu mi-a placut niciodata ciorbele acrite astfel :(…chestie de gust 🙂

  • Victoria

    20/11/2017 at 14:04

    Iar dacă am adaugat murătură cu toate ingredientele adică morcov ardei tot e bun și așa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *