Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Mini Eclere Rapide

minieclere-rapide-1
INGREDIENTE COJI ERCLER:
1 cana de ulei
2 cani faina,
2 cani apa,
12 – 13 oua ,
un praf de sare,

INGREDIENTE CREMA:
1 cutie crema Cremsnit de la Dr . Oetker,
250 ml frisca ,

DECOR:
1 tabla ciocolata amaruie ,
3-4 linguri frisca,
PREPARARE:
Se fierbe apa cu uleiul si sarea ,se adauga faina in bloc si se amesteca.Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul mixand continuu pana se incorporeaza ( Ouale le adaugam treptat unul cate unul pentru a vedea si consistenta aluatului. Aluatul rezultat nu trebuie sa fie foarte moale sa curga dar nici prea tare … .In functie de consistenta aluatului vom adauga 12 sau 13 oua)
Aluatul se toarna cu ajutorul unui pos cu sprit pe hartie de copt in tavi.Se coc la foc mare in primele 10 min dupa care se da focul mai la mic si se coc pana devin aurii.Ele trebuie sa iasa rumene aurii,crocante si poroase pe dinauntru.Le lasam sa raceasca apoi le taiem in doua.
CREMA:
Pentru ca nu tot timpul avem vreme sa facem crema de vanilie , iata ce optiune am ales eu pentru a mai economisi din timp. Am luat 1 cutie crema pentru cremsnit de la Dr. Oetker ce se prepara la rece . Am pus praful intr-un vas , am turnat 750 ml lapte rece si cu mixerul la viteza maxima am batut crema . Cei 250 ml frisca l-am spumat apoi l-am adaugat la crema de vanilie. Am amestecat usor sa se omogenizeze cele doua compozitii dupa care am umplut cu crema astfel rezultata cojile de ecler.
Tabla de ciocolata , impreuna cu 3-4 linguri frisca am topit-o dupa care am gratinat eclerele umplute .


[amd-yrecipe-recipe:34]

Pofta Buna !

10 Shares

Recent Comments

  • sarah

    29/06/2011 at 13:23

    ti-au iesit minunate!!mie nu-mi ies in veci cojile de ecler.cres apoi bammmm se desumfla.din aceste ingrediente cate eclere ti-au iesit.arata divin!te pup poate primesc si eu un ecler 🙂

    • Anonymous

      02/03/2012 at 20:58

      ti se desumfla ca deschizi lerul mai repede… lasa sa se raceasca in ler.. stingi focul si le lasi acolo… rodica

  • Leila

    29/06/2011 at 14:26

    Sarah, nu pot sa iti spun cate mi-au iesit deoarece nu le-am numarat . Cu aproximatie au iesit peste 40 caci le-am facut micute . Conteaza marimea. daca le faci uriase iti vor iesi mai putine , mai mici ,vor iesi mai multe … Dupa ce le pui in cuptorul cald la foc mare le tii pana cand prind deasupra coaja apoi reduci focul la minim si le lasi inca aproximativ 10 minute , abia atunci deschizi cuptorul sale vizualizezi daca sunt coapte sau nu. Daca deschizi inainte de vreme cuptorul se dezumfla .

  • sarah

    29/06/2011 at 22:06

    aaaaaa asta era.merci mult, mult .tot le dau eu de cap cumva.pupici

  • Leila

    29/06/2011 at 22:19

    Iti tin pumnii Sarah 🙂 In cel mai rau caz daca nu iese nici cum … facem o portie dubla si ti le trimitem . Pupice

  • pansy

    30/06/2011 at 13:55

    Imi plac eclerele,dar n-am facut niciodata.poate m-oi incumeta o data.

  • Leila

    30/06/2011 at 22:12

    Hai tu Getuca … la cete retete faine ai si complicate nu imi e frica ca te doboara niste eclerase … Pupice muuulte muah , muah …

  • Anonymous

    02/07/2011 at 20:01

    si eu am aceasta reteta si fac deseori difera crema ce o fac eu ,fac budinca de vanilie si adaug la ea cand o iau de pe foc albus batut spuma dupa ce sa racit pun pe ecler budinca si pun frisca batuta si peste coaja de deasupra picur ciocolata topita

  • Timeea Barbu

    21/10/2011 at 15:52

    Arata minunat asa ca le-am ales pentru masa de duminica doar ca nu inteleg exact cum la spritez. Asa cum imi imaginez eu ar iesi niste ramulite putin mai groase. Sper ca nu ma fac de rusine dar chiar imi doresc sa fac reteta mai ales ca sotul meu e innebunit dupa eclerute si cred ca i-as face o mare surpriza.

  • Leila

    21/10/2011 at 16:09

    Timeea,cand am spus sprit ma gandeam la dui mai mare (ma rog varf , sau cum il cunosti tu … ) daca nu ai asa ceva face fata si punga taiata la un capat . O zi superba !

  • Timeea Barbu

    21/10/2011 at 16:38

    Iti multumesc Leila. Si eu iti doresc o zi linistita !

  • Anonymous

    02/09/2012 at 19:04

    E corect 12-13 oua? sau e greseala de tipar? prea mult colesterol…

    • Lory

      02/09/2012 at 21:38

      Nu e greseala de tipar:)…dar din cantitatea asta ies foarte multe coji de mini eclere …daca le umpli cu crema ajung cam 3kg

  • Corina

    27/02/2016 at 11:12

    La doua cani cu faina, una cu ulei si doua cu apa daca mai pui si 12 oua, cum Sa nu iti curga coca???? 12 oua???

  • monica

    20/06/2016 at 19:15

    Te rog frumos spune-mi la ce temp se coc

  • monica

    20/06/2016 at 20:19

    Te rog sa-mi spui la cate grade se coc. multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.