Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chiftele marinate din soia

INGREDIENTE CHIFTELE :

300 gr Soia granule,
120 gr faina alba,
1 bucata ceapa,
50 ml apa minerala,
50 ml ulei,
sare, piper macinat,

INGREDIENTE SOS:
250-300 ml bulion,
150 ml apa,
1 lingura faina,
patrunjel verde,
1 bucata ceapa,
sare,piper,zahar (optional),

Preparare :

Punem granulele de soia la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Strecuram si lasam la scurs dupa care stoarcem intre maini soia sa iasa bine apa .
Soia stoarsa o asezam intr-un vas ,adaugam 120 gr faina ,o ceapa razuita pe razatoarea fina , sare , piper dupa gust. Amestecam pana se omogenizeaza totul, apoi treptat continuand amestecarea adaugam 50 ml apa minerala si 50 ml ulei pana se incorporeaza totul. Trebuie sa obtinem un amestec omogen.
Cu manile umezite in apa rece formam chiftelutele de marimea dorita si le prajim ulei (sau in cuptor pe hartie de copt ). Le lasam la scurs de surplusul de grasime pe un servet de hartie si ne ocupam intre timp de sos. Punem la incins 2 linguri ulei pe care vom cali ceapa ramasa ,taiata marunt apoi adaugam 1 lingura faina ,tragem deoparte vasul si asezam inapoi in vas chiftelele coapte , deasupra turnam cei 300 ml bulion, apa cam 150 ml si punem vasul inapoi la foc mic sa fiarba pana sosul se ingroase un pic si chiftelele se intrepatrund cu sosul. Condimentam cu sare, piper si putin zahar ( zaharul este optional , depinde de gustul fiecaruia … ) si la sfarsit presaram deasupra patrunjel verde tocat cu care lasam sa dea un clocot.

Se pot servi cu cartofi natur, pireu de cartofi , orez ,sau fara garnitura .

Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *