Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cozonac Leopard

 Cozonac Leopard

Robotul de bucatarie MUM Serie 2 mi-a fost de mare folos la pregatirea acestui Cozonac Leopard, sau labutelor de pisica cum zice micuta mea nepotica, Catinca.

robot bucatarie

Si voi puteti pregati la fel ca mine o multime de retete cu cel mai nou robot de la Bosch. Robotul MUM Serie 2, este compact si puternic. Este ajutorul perfect pentru cei care doresc sa realizeze rapid si usor chiar si cele mai complicate retete, deoarece robotul poate fi folosit chiar si de cei incepatori, care nu indraznesc sa creada ca pot fi Chefi la ei acasa.

 Cozonac Leopard

Dare To Start with Bosch, alaturi de Bucataresele Vesele! Fiti cu ochii pe noi, impreuna cu Bosch v-am pregatim nu doar retete delicioase ci si o mega concurs!!
Click pe poza de mai jos pentru a vedea reteta acestui tort de bezea pregatit cu robotul Bosch!!

Tort pavlova bradut de craciun

Sa vedem acum de ce avem nevoie pentru a prepara acest cozonac

Cozonac Leopard – Ingrediente

250 ml lapte
25 g amidon alimentar
1 praf de sare
50 g unt
375 g faina
80 g zahar
5 g drojdie uscata
1 ou pentru uns aluatul
1 forma pentru cozona de 29x9cm
hartie de copt

ingrediente

Mai avem nevoie pentru aluatul mai deschis cu cacao
5 g cacao neagra
2 lingurite apa
Pentru aluatul mai inchis cu cacao
15 g cacao
1 lingura apa

Cozonac Leopard – Preparare

Intr-o cratita punem amidonul, praful de sare si laptele rece. Se amesteca si se pune la fiert amestecand mereu pana aceasta compozitie se ingroase ca o budinca. In acest moment se ia de pe foc si adaugam untul. Se amesteca pana untul se topeste si se lasa la racit pentru 30 de minute.
Eu am pus compozitia de amidon in bolul robotului si am atasat carligul pentru framantat.

preparare compozitie amidon

Cand compozitia de amidon este racita adaugam drojdia uscata, zaharul, faina si framantam circa 15 minute.

ingrediente framantare

Cu robotul MUM Serie 2 de la Bosch treaba a mers foarte usor. Initial am pus pe pozitia 1 pana ingredientele s-au amestecat apoi am mutat la pozitia 2 si am lasat timp de 15 minute sa isi faca treaba.

framantare

Dupa ce aluatul a fost bine framantat se scoate pe suprafata de lucru si il impartim in doua parti egale.
Una din parti se va imparti din nou in doua parti egale. In acestea vom pune praful de cacao obtinand astfel 2 aluaturi unul mai deschis la culoare si altul mai inchis.

impartire aluat

La cele doua jumatati vom adauga la 1 parte 5 g cacao si 2 lingurite de apa. Normal ca am pus aluatul si cacaua inapoi in bolul robotului pentru ca acesta sa isi faca treaba.
La cealalta jumatate adaugam 15 g cacao si 1 lingura cu apa, tot in bolul robotului am incorporat cacaua.

aluat cacao

Aluatul alb si cele doua aluaturi cu cacao se acopera si se lasa la dospit la loc caldut pentru 30 minute.
Dupa ce au dospit fiecare aluat se va imparti in 6 parti egale.

Cel mai simplu Cozonac Leopard…
dospire impartire

Cele 6 parti din aluatul cu cacao mai deschis la culoare se vor rula sub forma de bastonase cu o lungime de aproximativ 20 cm.
Cele 6 parti din aluatul mai inchis se vor intinde sub forma de dreptunghiuri cu o lungime de 20 cm.
Pe fiecare aluat mai inchis intins se pune un bastonas de aluat mai deschis cu cacao si se ruleaza.

rulare bastonase

Cele 6 parti din aluatul alb se vor intinde ca aluatul inchis la culoare si in fiecare parte punem bastonasele formate din aluaturile cu cacao. Rulam in asa fel incat sa acoperim complet bastonasele cu cacao in aluatul alb.
Bastonasele rulate se vor apaltiza putin presandu-le cu mana, dar nu foarte mult.

 Cozonac Leopard

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem 3 bastonase, peste ele punem alte doua bastonase si deasupra punem ultimul bastonas.

asezare forma

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit timp de 20 minute. Pornim cuptorul si il punem la 175 grade celsius sa se incalzeasca.

 Cozonac Leopard

Batem oul si ungem cozonacul Leopard dupa ce a stat la dospit 20 de minute. Punem forma cu cozonac in cuptorul incalzit si lasam la copt pentru 40-50 minute, pana cozonacul se rumeneste frumos.

 Cozonac Leopard

Am folosit functia de gatire cu incalzire sus-jos cu ventilatie.
Cozonacul se serveste cu dulceata sau cu unt alaturi de ceai, lapte sau la cafea.

 Cozonac Leopard

Va recomandam si retetele cu Cozonaci din imaginile de mai jos!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram