Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs

Cozonac Pufos Umplut - Foszlos Fonott KalacsAceasta reteta de Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs este cea de-a doua din Top 10 – Cele mai bune retete de prajituri. Este un cozonac deosebit de pufos cu crema de cacao. Dca inca nu ati incercat acest cozonac anul acesta sa nu il ratati. Cei care l-au pregatit au fost foarte multumiti si il pregatesc in fiecare an de Craciun si Paste.

Ingrediente aluat Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs:
1000 g faina
200 g zahar
1 praf de sare
50 g drojdie
650 ml lapte
4 galbenusuri de ou
1 ou pentru uns
5 linguri de Rama Maestro topita
coaja rasa de la 1 lamaie

Crema pentru Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs:
300 g zahar
250 g Rama Maestro
3 plicuri zahar vanilat
4 linguri cacao
Preparare Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs:
Incalzim laptele cat sa fie caldut si dizolvam in el 1 praf de sare, 200 gr zahar si 50 gr drojdie.Lasam la loc caldut sa dospeasca. Intr-un vas punem cei 1.000 gr faina adaugam maiaua dospita si cele 4 galbenusuri de ou si framantam bine pana ce aluatul devine omogen .In acest moment adaugam cele 5 linguri de Rama topit si continuam framantatul pana rama topita se lucreaza bine in aluat.
Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pe o fata de masa pe care in prealabil am presarat-o cu faina rasturnam aluatul si il impartim in sase parti egale.Fiecare parte il intindem sub forma dreptunghiulara cu grosime de jumate centimetru.

Dupa ce am intins aluatul ne apucam de preparat crema in felul urmator: 250 gr Rama Maestro se freaca spuma cu 300 gr zahar, cele 3 plicuri de vanilie si cele 4 linguri cacao.

Aluatul intins se unge cu aceasta crema ,fiecare bucata , se ruleaza si apoi impletim tot cate trei rulouri si obtinem astfel doua corzi impletite. Impletiturile le asezam in forma de cozonac unsa si tapetata(daca folositi hartie de copt sa ungeti si aceasta)si lasati la loc caldut la dospit pentru 1 ora. Inainte cu 15 minute de a expira timpul de dospit porniti cuptorul.

Dupa ce corzile au dospit le ungem deasupra cu ou si le dam la cuptorul preincalzit initial cam 10 minute la foc tare apoi reducem focul la minim si lasam la copt pana la proba cu scobitoarea cand nu mai ramane aluat pe el(eu l-am copt aproximativ 35 minute ,dar timpul de coacere difera de la un cuptor la altul).

Dupa ce a copt scoatem din cuptor si lasam impletiturile in tavi acoperite cu un prosop pana racesc (circa 15 minute), apoi le scoatem cu grija ,indepartam hartia de copt daca am folosit si le lasam acoperite pana racesc complet.
Se feliaza si se poate servi .

[amd-yrecipe-recipe:123]

 

Pofta Buna !!!!!

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...