Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pizza Capriciosa

Pizza CapriciosaPizza Capriciosa

Astazi va aduc in atentie o alta pizza pe gustul meu – Pizza Capriciosa. E grozava, se face extrem de usor si  e cu mult mai buna decat cea cumparata!! Nu mai zic ca si costul ei e cu 75% mai mic decat la pizzerie 😉 . Pe cuvant ca se merita sa o faceti din cand in cand, acasa .E simplu de facut , facem cat ai clipi aluatul pentru blat de pizza, iar pentru topping folosim ingrediente la indemana oricui – sunca de buna calitate, mozzarella gourmet, masline, sos de rosii pregatit in casa, ciuperci praspete si oregano !! Nu-i asa ca nu e greu de facut ? Mai jos gasiti si reteta , va puteti convinge singuri !!

Pizza Capriciosa

Ingrediente ptr 2 buc 

Blat
400 g faina alba
300 ml apa calda
15 g drojdie proaspata
o lingurita zahar
un praf de sare
4 lg ulei de masline

Topping
sunca
mozzarela gourmet Delaco
ciuperci proaspete
sos de rosii
masline negre fara samburi
oregano uscat

pizza-capriciosa-ingrediente

Pizza Capriciosa-Mod de preparare
Peste faina amestecata cu sarea adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si framantam adaugand apa calduta. Spre final adaugam uleiul si framantam pana obtinem un aluat omogen, nelipicios.
Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

pizza-capriciosa-preparare

Tapetam o tava cu hartie de copt, impartim aluatul in doua bucati  si intindem aluatul in foaie subtire sub forma de cerc.
Ungem foaia cu sosul de rosii, presaram cu oregano, mozzarella rasa, fasii de sunca, ciuperci felii si masline.
Coacem pizza in cuptorul preincalzit la 220 grade C pentru 20 min. sau la programul special pentru pizza la 250 grade C pentru 15 min.

pizza-capriciosa-1

Tips: daca va place blatul rumenit la vatra, ungeti tava cu putin ulei de masline si asezat foaia de blat direct pe tava.
Se va apropia cu mult la gust ca cea coapta in cuptorul cu vatra.

[amd-yrecipe-recipe:39]

 

Se mananca cu mare pofta !!
Pofta Buna!!

 

 

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.