Cupcakes cu Pere si Crema de Mascarpone a trebuit sa pregatesc mai zilele trecute.Avem un par tare bun in gradina din care in fiecare an pregatesc Nectar de Pere, iar anul acesta am pregatit din nou delicioasa Dulceata de Pere cu Nuci. Si cum recolta de pere e multa anul acesta am pregatit si alte bunatati cu pere, Compot de Pere.
Ingrediente Cupcakes cu Pere si Crema de Mascarpone
2 galbenusuri
50 g zahar
1 zahar vanilat
100 g smantana sau iaurt
50 g unt
½ plic praf de copt
1 praf de sare
100 g faina
2 pere coapte (putem folosi si pere din compot)
Ingrediente Crema Cupcakes cu Pere
250 g mascarpone
100 g zahar pudra
100 ml frisca
Alte ingrediente necesare Cupcakes cu Pere si Crema de Mascarpone :
bombonele colorate
Preparare Cupcakes cu Pere si Crema de Mascarpone
Galbenusurile impreuna cu zaharul, sarea, zaharul vanilat se amesteca cu ajutorul unui mixer sau tel. Se adauga untul topit si racit, smantana(sau iaurtul), apoi se adauga treptat faina in care am amestecat in prealabil praful de copt si la final adaugam perele curatate si taiate bucatele. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Punem cosulete de hartie in formele de cupcakes. Fiecare cosulet se umple pe jumatete cu compozitie. Punem formele astfel umplute la cuptorul preincalzit pentru circa 10-15 minute. Se scot din cuptor, se lasa la racorit si intre timp ne ocupam de crema.
Preparare Crema Cupcakes cu Pere
Mascarponele se pune intr-un vas impreuna cu zaharul pudra. Se spumeaza timp de 2-3 minute cu mixerul. Separat batem frisca spuma cu 1 lingurita de smantana. Crema de mascarpone se adauga treptat la frisca batuta si se amesteca usor pana la omogenizare.Smantana are rolul de a intari frisca asa nu mai trebuie sa folosim intaritor de frisca.
Crema rezultata se pune in pos si se trece la ornarea fiecarui cupcakes.
Se presara fiecare cupcakes cu bombonele colorate dupa placul fiecaruia sau se pot omite bombonelele si se pot orna dupa placul fiecaruia.
[amd-yrecipe-recipe:37]
Pofta Buna !
Comentarii recente
olivia
29/08/2016 at 13:12Multumesc pentru minunata reteta de sezon,foarte binevenita.