Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pizza cu chorizo si mozzarella

pizza cu chorizo si mozzarellaPizza cu chorizo si mozzarella

Oare exista cineva care sa nu ii placa pizza? Se poate face in foarte multe variante, asa ca si pana cei mai mofturosi pot gasi o pizza pe placul lor. Astazi e duminica, si  va ispitesc cu o Pizza cu chorizo si mozzarella!!
Este gustoasa, nu contine multe ingrediente si se face extrem de usor. Merita sa o incercati, cu siguranta o sa fie apreciata de cei dragi!!

Pizza cu chorizo si mozzarella-Ingrediente

Blat 
400 g faina alba
300 ml apa calda
15 g drojdie proaspata
o lingurita zahar
un praf de sare
4 lg ulei de masline

Topping
Mozzarella gourmet Delaco
carnati picanti chorizo
sos de rosii picant
rosii cherry
rucola

pizza-cu-chorizo-si-mozzarella-ingrediente

Pizza cu chorizo si mozzarella-Mod de preparare

Faina cernuta se amesteca cu sarea.
Drojdia se omogenizeaza cu zaharul pana devine lichida apoi se adaugam peste faina impreuna cu apa calda si se framantam pana se obtine un aluat omogen.
Se adauga uleiul de masline si se continua framantarea pana ce aluatul nu mai este lipicios.
Se acopera cu o folie de plastic sau un prosop de bucatarie si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, se imparte aluatul in 2 bucati, se rotunjesc pe o planseta pudrata cu faina, apoi se intind in foaie subtire in forma ovala cu mana sau cu sucitorul.
Se aseaza blatul intr-o tava mai mare tapetata cu hartie de copt.
pizza-cu-chorizo-si-mozzarella-preparare
Se unge blatul cu sosul de rosii si se presara deasupra mozzarella gourmet, rasa.
Peste mozzarella, se aseaza feliile de carnati chorizo si feliile de rosii cherry.
Se introduce tava in cuptor la programul special pentru pizza la 250 grade C timp de 15 min, dar poate fi coapta si in cuptorul preincalzit, functia ventilatie la 220 grade C timp de 20 min.

pizza-cu-chorizo-si-mozzarella

 

 

[amd-yrecipe-recipe:38]

 

Se serveste calda cu rucola si rosii cherry proaspete.
Pofta Buna!!

2 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.