Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cum pregatim homarul!!

homar6

Homarii sunt una din cele mai preţuite şi mai de soi specii de crustacee marine fiind considerate si cele mai sanatoase si gustoase fructe de mare.
Homarul are mai putine calorii decat carnea de pui sau vita, este bogat in fosfor, calciu, magneziu si zinc
Acum vreo doua luni am avut norocul sa castig pe ardei-iute.ro un homar. Da, un homar viu ce l-am primit intr-o cutie speciala tocmai de la Bucuresti.
A ajuns la mine seara si fiindca imi era frica sa nu moara, m-am hotarat sa-l gatesc , nu inainte de al studia si al fotografia din toate partile .
Trebuie sa recunoasc ca nu am vazut nicioadata unul in carne si oase.
Dupa ce am studiat pe internet cum si in ce fel se procedeaza am trecut la treaba .
Am pus o oala mare cu apa la fiert in care am adaugat sare.
Cand a dat in clocot am bagat homarul viu si am pus capacul. Am fiert homarul tim de 20 min, el avand o greutate cam de 1,300kg cu aproximatie.
Dupa ce a expirat timpul de fierbere, timp in care am tot dat tarcoale oalei, l-am scos pe o tava si l-am lasat sa se racoreasca.
Ei, acum urmeaza treaba cea mai grea!! Cica trebuie sa ai ceva instrument special cu, care sa spargi clestii si carapacea (puteti folosi si un cleste de spart nuci )
Fiindca nu am avut asa ceva m-am inarmat cu un cutit si am trecut la treaba.
I-am indepartat coada de corp printr-o miscare de rasucire, sincer s-a desprins foarte usor si nici nu a mai fost nevoie de cutit sa o sparg
fiindca am indepartat-o cu mana obtinand o frumoasa bucata de carne intreaga.
Clestii in schimb i-am spart cu, cutitul scotand si de acolo doua bucati intregi de carne.
Dupa toata zbaterea m-am ales cred cu vre-o 400 gr de carne .
Fiindca era prea tarziu sa mai fac ceva reteta mai elaborata l-am mancat stropit cu unt si zeama de lamaie.

Se mai poste servi cu o maioneza de casa in care puteti pune usturoi dupa gust.
Nu va pot descrie cat de bine a mers alaturi de un pahar cu vin Caloian din Crama Oprisor!!
A fost bun dar putin!!

homar3

homar2

homar

homar5

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.