Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Somon la gratar cu salsa de mango

Somon la gratar cu salsa de mango


De Florii cei ce tin post au dezlegare la peste, asa ca propunerea venita de la Heinner de a pregati o reteta in care sa folosim gratarul, s-a potrivit perfect.
Am ales sa pregatesc o reteta rapida si foarte gustoasa- Somon la gratar cu salsa de mango si garnitura de orez basmati in lapte de cocos. O combinatie foarte reusita, salsa de mango da o savoare aparte si o nota de prospetime somonului la gratar, merita sa o incercati mai ales ca se face extrem de usor.

Pentru aceasta reteta am folosit gratarul  GRILL ELECTRIC HEG-K2000SS

  • este din inox, cu un design frumos si functii usor de folosit
  • placile sunt fixe, anitaderente si se curata foarte usor
  • placile se deschid la 180° dand posibilitatea de a gati diferite retete
  • are termostat reglabil asftel se poate regla temperatura in functie de tipul mancarii
  • manerul se pastreaza rece indiferent de temperatura folosita
  • gratarul este prevazut si cu o tava de colectare a grasimii

Ce imi place mie la acest grill e ca pot face cu el tot felul de fripturi, frigarui, peste, pot praji legume felii dar de asemeni pot pregati si sandvisuri delicioase in felii de paine, foi de tortilla, pite, lipii. Trebuie doar sa iti pui imaginatia la incercare si sa alegi umpluturile ce iti sunt pe plac!

gratar electric heinner


Va mai las inca doua retete in care am folosit peste si care cu siguranta ar mege foarte bine si cu un pahar de vin alb.

Somon la gratar cu salsa de mango- Ingrediente

  • Ingrediente 1 portie
    • 200 g file somon proaspat
    • 1 catel de usturoi pisat
    • 1 lingura ulei de masline + 1 lg pentru gratar
    • coaja de la 1/2 lamaie/limeta
    • zeama de la 1/2 lamaie/limeta
    • sare si piper
  • Salsa de mango si avocado
    • 1/2 avocado
    • 1/2 mango
    • 1/2 ardei capia
    • 1/2 ceapa salota
    • 1 lingura zeama de limeta/lamaie
    • 2 linguri ulei de masline
    • patrunjel verde sau coriandru
    • sare si piper
  • Orez basmati
  • 100 g orez basmati
  • 200 g lapte de cocos
  • sare

Somon la gratar cu salsa de mango


Cum marinam somonul

Intr-o caserola de sticla se amesteca toate ingredientele pentru marinata, apoi se pune fileul de somon si se intoarce pe toate partile sa fie cuprins de marinata.
Se lasa la marinat cam 30 min, intre timp se pregateste orezul basmati.

marinare somon


Cum se pregateste orezul basmati

Orezul se spala in multe ape, se pune intr-o cratita impreuna cu laptele de cocos si sare si se da in fiert. Cand incepe sa fiarba se lasa focul la potrivit, se pune capacul si se lasa la fiert pana ce absoarbe tot lichidul. Daca la suprafata s-a format mici gaurele, se stinge focul si se mai lasa acoperit inca 5 min. Nu se amesteca in el in timpul fierberii. Dupa ce s-a odihnit, se infoaie usor cu o furculita.

preparare orez basmati


Cum pregatim salsa de mango si avocado

Mango, ceapa, avocado si ardeiul se taie in cubulete potrivite. Se pun intr-un castron, se stropesc cu zeama de lamaie, se adauga uleiul de masline, sare, piper si patrunjelul tocat.

preparare salsa


Cum pregatim Somon la gratar cu salsa de mango

Somonul se scoate din marinata, se tamponeaza bine cu un prosop de hartie si se pune la fript pe gratarul incins ce a fost uns cu ulei.

prajire somon


Se frige cam 3 min pe fiecare parte pana ce somonul este patruns. Se aseaza pe farfurie alaturi de salsa si orezul basmati cu lapte de cocos.
Se mananca cu mare pofta!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram