Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Frigarui de miel cu sos chimichurri

Frigarui de miel cu sos chimichurri


Mai sunt cateva zile pana la Pasti asa ca azi am doua recomandari pentru masa de sarbatoare : un vin bun din Crama Oprisor- Maiastru Feteasca Neagra, un vin demisec ce merge perfect cu, carnea de miel si in special cu aceste frigarui de miel la gratar cu sos chimichurri.
Daca nu sunteti fan clasica friptura de miel la tava marinata in vin, atunci va recomand cu toata increderea aceste frigarui. Sunt cele mai fragede si mai gustoase frigarui din carne de miel ce le-am mancat vreodata. Se fac extrem de usor, carnea nu trebuie condimentata excesiv, am folosit doar sare, piper si cativa fulgi de chilli iar timpul de gatire e foarte scurt 2-3 min. maxim pe fiecare parte. Ies foarte fragede, gustoase si in combinatie cu acest sos de patrunjel-chimichurri, e o nebunie.
Nu trebuie sa munciti prea mult la ele, pot fi pregatite dinainte si tinute la frigider, acoperite cu folie sau in caserole. Sosul poate fi pregatit si el dinainte, parca e mai gustos dupa ce sta un timp.
Daca aveti un gratar electric sau unul de fonta, totul e rezolvat, nu trebuie sa aprindeti focul in ziua de Pasti, in cateva minute sunt gata pe orice gratar!!

Frigarui de miel cu sos chimichurri

MĂIASTRU- FETEASCA NEAGRĂ este un vin demisec suplu, placut cu o culoare de un rubiniu intens. Are un miros de prune uscate si fructe rosii si un gust proaspat cu note de mure si cirese negre.
Merge perfect langa fripturi usor condimentate din carne rosie.
Vinurile propuse de Crama Oprisor în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte.
Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinute de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă, reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.


Frigarui de miel cu sos chimichurri- Ingrediente

  • Frigarui
    • 600 g pulpa de miel
    • sare si piper
    • fulgi de chilli
    • 2 lg ulei
  • Sos chimichurri
    • 1/2 legatura patrunjel
    • 1/2 ceapa
    • 2 catei mici de usturoi
    • 1/2 ardei iute proaspat (de preferat rosu)
    • o lgt oregano uscat
    • 2 lg otet de vin
    • 100 ml ulei de masline
    • sare dupa gust
  • lgt- lingurita
  • lg- lingura
Frigarui de miel cu sos chimichurri


Cum se prepara sosul chimichurri

Sosul chimichurri se prepara extrem de usor eu am ales sa il pregatesc in minichoper insa la fel de bine se poate pregati maruntind ingredientele cu un cutit bine ascutit.
Deci pentru varianta rapida se pun toate ingredientele in minichoper si se mixeaza pana se maruntesc bine si se omogenizeaza.
In varianta clasica, se toaca marunt patrunjelul, ceapa, usturoiul si ardeiul,. Se adauga peste ele uleiul, otetul, sare, oregano si se amesteca. Se pune intr-un castronel si se poate consuma imediat insa este mai bun dupa cateva ore, cand se intrepatrund gusturile.

sos chimichurri


Cum pregatim frigaruile de miel

Pulpa de miel se taie in bucati mici( sa nu indepartati grasimea de pe ea, e mult mai buna daca are si putina grasime) se condimenteaza cu sare, piper si fulgi de chilli si se stropeste cu putin ulei.
Se aseaza bucatele de carne pe frigaruile de lemn ce in prealabil au fost tinute in apa(ca sa nu se arda la gratar) se pun pe un platou si sunt gata de pus pe gratar. Pot fi pregatite si dinainte, atunci se acopera cu o folie si se tin la frigider. Se scot cu 30 min inainte de a fi puse pe gratar ca sa ajunga la temperatura camerei.

frigarui de miel

Se pun pe gratarul incins si se prajesc cam 2-3 min pe fiecare parte.
Timpul poate fi un pic mai mare daca cumva le faceti mai grosute, recomandarea mea e ca bucatelele de carne sa fie mai mici, ele nu trebuie prajite excesiv fiindca riscati sa se usuce si sa se intareasca.
Carnea trebuie sa fie frageda si suculenta asa ca nu exagerati cu tinutul pe gratar mai mult. Nu se intampla nimic daca carnea e un pic „in sange” la vita si miel este permis…nu acelas lucru este permis la pui si porc unde carnea trebuie sa fie bine patrunsa.


Se mananca fierbinti alaturi de sosul chimichurri si orice alta garnitura va e pe plac, eu am preferat sa le mananc asa, si au fost perfecte!!
Pofta buna si sarbatori luminate sa aveti!!

Frigarui de miel cu sos chimichurri

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram