Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Biscuiti fragezi cu banuti de ciocolata

Biscuiti fragezi cu banuti de ciocolata

Acesti Biscuiti fragezi cu banuti de ciocolata pot fi consumati si de cei care au diabet zaharat. Zaharul fiind inlocuit cu indulcitorul natural de la Sweeteria, iar banutii fara zahar de ciocolata alba, neagra si cu lapte le da o savoare aparte facand posibil ca si cei care nu au voie sa manance dulce sa poata savura aceste produse in diferite deserturi, prajituri.

Biscuiti fragezi cu banuti de ciocolata

Dar trebuie sa stiti ca la Sweeteria gasiti o gama larga de produse concepute special pentru cei care sufera de aceasta boala ca si gemul de caise, gemul de prune.

produse sweeteria

14 noiembrie este Ziua Mondiala a Diabetului sau, mai bine spus, Ziua Mondiala de lupta impotriva Diabetului. Pe scurt aceasta zi reprezinta un prilej de a ne reaminti că această afecţiune este o problemă majoră de sanatate publica.

Intr-o societate afectata de alimente tot mai procesate, in care zaharul – ascuns sau la vedere – este omniprezent si afecteaza sanatatea celor care il consuma, Sweeteria ofera alternativa sanatoasa.

Biscuiti fragezi cu banuti de ciocolata

Chiar putem trai fara zahar, fara aditivi, arome sau conservanti artificiali, fara coloranti sintetici si fara compromisuri in momentele noastre de relaxare, cand optam pentru un desert sau o gustare dulce, cu ingrediente de calitate.
Putem pregati oricand un dulce sanatos cu Sweeteria!

Biscuiti fragezi cu banuti de ciocolata

Asadar participam la o campanie care isi propune sa puna pe fuga caloriile zaharului – dar si efectele nocive ale folosirii excesive a acestuia in alimentatie. De Ziua Mondiala a Diabetului am pregatit aceasta reteta de Biscuiti fragezi cu banuti de ciocolata.

Biscuiti fragezi cu banuti de ciocolata

Pentru inspiratie avem si alte retete cu indulcitori natural!!!

Si fiindca ne dorim ca si voi sa puteti savura produsele Sweeteria, in curand vom da startul unu concurs dulce pe pagina noastra de Facebook.

Biscuiti fragezi cu banuti de ciocolata – Ingrediente

200 g faina
150 g unt ( sau 100 g untura)
25 g Dulcisor by Sweeteria indulcitor cu extract din frunze de Stevie Rebaudiana
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
15 ml lapte
gem de caise cu green sugar

Biscuiti fragezi cu banuti de ciocolata – Preparare

Se pune faina intr-un vas si se adauga untura( sau untul tinut la temperatura camerei) si sarea.

preparare aluat

Se adauga praful de copt, indulcitorul si laptele. Se lucreaza pana obtinem un aluat omogen.

aluat

Se intinde aluatul obtinut la aproximativ 0.5 – 1 cm grosime si se decupeaza cu diferite forme. Eu le-am decupat cu un pahar rotund.

aluat intindere

Peste fiecare punem cate un banut de ciocolata. Se pot pune deasupra banutilor cate o jumatate de miez de nuca, sau sub banuti, fulgi de migdale, sau se pot lasa si simpli. Eu am lasat si simpli ca sa pot lipi biscuitii intre ei cu gem de caise de la Sweeteria care este delicioasa si o recomand cu mare drag.

intindere-decupare

Aluatul ce pica la decupare se lucreaza din nou se intinde apoi se decupeaza. Se procedeaza la fel pana terminam tot aluatul de decupat.

Formele decupate se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 190 grade celsius pentru 15-20 de minute ( am ales programul cu ventilatie!!!).

Biscuiti fragezi cu banuti de ciocolata

Dupa ce au copt se scot din cuptor si se pot unge biscuitii simplii cu gem de caise si se lipesc in tot cate doi sau trei punad deasupra un biscuite pe care am pus la copt cu cate un banut de ciocolata.

asamblare

Acesti Biscuiti fragezi cu banuti de ciocolata, sunt perfecti pentru a fi pregatiti de Craciun sau chiar si de Revelion.

Biscuiti fragezi cu banuti de ciocolata

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram