Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cheesecake cu mascarpone si ciocolata

Cheesecake cu mascarpone si ciocolata

Astazi vorbim despre cel mai cremos si gustos cheesecake cu mascarpone si ciocolata ce l-am pregatit pana acum.
Sincer, m-am gandit de doua ori daca sa vi-l arat fiindca a iesit mai crapacios, dar gustul lui a invins orice retinere.
Caramelul usor sarat ce l-am pus deasupra i-a intensificat gustul iar mascarponele i-a dat o cremozitate aparte.
Cam cu greu m-am putut abtine sa nu mananc doua felii deodata, oricum a disparut foarte repede.
Daca nu vreti sa pregatiti o pasca pentru Pasti, atunci va recomand sa incercati acest cheesecake, ii puteti spune pasca reinterpretata ca sa fie in ton cu sarbatoarea pascala. Oricum, eu va garantez ca veti avea succes cu el, unde mai pui ca se face foarte usor!!

Cheesecake cu mascarpone si ciocolata

Cheesecake cu mascarpone si ciocolata- Ingrediente

ingrediente cheesecake
  • 500 g mascarpone- Delaco
  • 150 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 25 g cacao
  • 100 g ciocolata neagra
  • 20 g amidon de porumb
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 3-4 linguri sos caramel
  • capsune pentru decor
  • o tava de tort cu Ø  de 20 cm

Cum pregatim cheesecake cu mascarpone

Se pune in cuva robotului de bucatarie branza mascarpone, galbenusurile de ou, jumatate din cantitatea de zahar, amidonul, cacao, mirodeniile si sarea. Se mixeaza la putere mare pana ce compozitia devine omogena si cremoasa.
Separat se topeste ciocolata pe baie de apa, se amesteca apoi cu 2-3 linguri din compozitia de branza si se rastoarna peste restul de crema. Se mixeaza cu robotul inca 1 min pana ce se omogenizeaza complet.

preparare cheesecake

Separat albusurile de la cele 3 oua se bat spuma cu zaharul, apoi se pun in compozitia de branza amestecand usor.
Tava se unge cu putin unt si se tapeteaza cu hartie de copt, se pune compozitia de cheesecake in ea, se bate usor de masa pentru uniformizare apoi se introduce in cuptorul incins la 160 grade C functia ventilatie, pentru 1:10 min.

coacere cheesecake

Cheesecake-ul se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa usor intredeschisa.
Se scoate din forma, se aseaza pe un platou se unge cu sos de caramel(reteta o gasiti in link-ul de la ingrediente) si se decoreaza cu capsune.
Sa aveti spor si pofta!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

  • Bisca Mihaela

    17/04/2020 at 00:42

    Retetele vizionate mi-au placut foarte mult, doresc sa primesc retete pe email. Multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram