Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Miel cu sumac si hummus picant

miel cu sumac si hummus picant

Daca vreti sa savurati carnea de miel si in alt mod decat ca in retetele traditionale ce le facem cu precadere pentru Pasti, va recomand aceasta reteta de Miel cu sumac si hummus picant.
O combinatie reusita de carne de miel condimentata cu sumac si hummus picant, o reteta cu influiente arabe, foarte gustoasa!!
Este delicioasa mai ales daca o mancati alaturi de lipii facute in casa si o salata din rosii si castraveti.
Alte doua retete in care am folosit nautul de la Sun Food dar si carnea de miel le gasiti mai jos

Miel cu sumac si hummus picant- Ingrediente

  • 2 portii
    Hummus picant
  • o cutie naut – Sun Food
  • o lingura tahini
  • 1 catel usturoi
  • 3 linguri ulei de masline picant
  • o lingura zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • un varf de lingurita de chimen macinat
  • 2-3 linguri apa de la naut (daca este nevoie)
    Miel cu sumac
  • 300 g pulpa de miel taiata cubulete
  • un catel de usturoi zdrobit
  • 2 lingurite sumac
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • o lingura de unt
    Pentru servire
  • menta proaspata si patrunjel
  • seminte de pin prajite
  • sumac pentru decor
  • lipii facute in casa
miel cu sumac si hummus picant

Cum pregatim carnea de miel cu sumac

Pulpa de miel se taie in bucatele mici de marimea muscaturii.
Zeama de lamaie se amesteca cu usturoiul, sarea, o lingurita de sumac si o lingura ulei de masline. Se adauga peste carne, se amesteca si se lasa la marinat timp de 30 min la temperatura camerei.
Intr-o tigaie se pune la incalzit untul si o lingura de ulei de masline, se scoate carnea din marinata, se tamponeaza cu un prosop de hartie si se pune in tigaie. Se gateste la foc mare pana ce carnea este rumenita uniform la suprafata dar suculenta la interior. Se scoate si se condimenteaza cu sumacul ramas.

Cum pregatim hummus picant

Se desface cutia de naut Sun Food, se scurge zeama oprind 2-3 linguri .
Se pune intr-un chopper, se adauga, tahini, usturoiul, sare, piper, zeama de lamaie, chimenul si uleiul de masline infuzat cu ardei iute. Se mixeaza pana ce compozitia devine o pasta fina, se mai adauga zeama daca mai este nevoie.
Hummusul se intinde pe o farfurie, se adauga deasupra bucatelele de carne, se decoreaza cu seminte de pin prajite, sumac si verdeata tocata marunt.
Aceasta reteta de Miel cu sumac si hummus picant poate fi servita alaturi de lipii facute in casa si o salata de rosii si castraveti.
Pofta buna!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram