Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cheesecake marmorat cu dovleac

Cheesecake marmorat cu dovleac

E sezonul dovleacului, asa ca ne bucuram de aroma lui pregatind mancaruri si deserturi in care el este vedeta!!
Daca e ceva ce imi place sa pregatesc cu dovleac, acelea sunt deserturile si in special placinta cu dovleac, o ador!!
Ei, dar pentru astazi v-am pregatit ceva mai fin, un cheesecake marmorat cu dovleac si branza de vaci.
Este un cheesecake savuros, in care aroma dovleacului se imbina perfect cu gustul vanilat al cremei de branza.
Pentru a da o textura fina a celor doua compozitii, am folosit acest Chopper HMC-K500WHR, de la Heinner Electrocasnice.

chopper-Heinner

Toate detaliile despre acest aparat, gasiti daca dati click pe linkurile de mai sus.
Este micut si foarte la indemana, cu el se poate marunti legume, fructe, se poate folosi si pentru piureuri de fructe si legume, si asa cum l-am folosit eu, pentru a face pasta atat branza cat si dovleacul.
Va las inca doua retete unde acest chopper v-ar fi de mare ajutor!!

Cheesecake marmorat cu dovleac- Ingrediente

  • Crema de dovleac
    • 800 g dovleac copt
    • 25 g amidon de porumb
    • 150 g zahar
  • Crema de branza
    • 900 g branza de vaci
    • 200 g smantana grasa
    • 3 oua
    • 150 g zahar
    • 35 g faina
    • 30 g amidon
    • esenta de vanilie
    • un praf de sare
    • 10 g praf de copt
  • Tava rotunda cu diametrul de 22 cm
cheesecake marmorat cu dovleac

Cum pregatim cheesecake la cuptor

Dupa ce dovleacul copt in cuptor s-a racit, se curata de coaja si se pune in vasul chopperului. Se adauga zaharul si amidonul si se mixeaza pana ce devine o pasta fina. Se rastoarna intr-un bol si se lasa deoparte.

preparare crema dovleac


Tot in vasul chopperului se pune branza de vaci, smantana, zaharul, ouale, faina, amidonul, praful de copt si sarea. Se mixeaza pana ce crema devine omogena si fina.

preparare crema de branza
crema cheesecake

In tava tapetata cu hartie de copt se pune alternativ cate un polonic de crema de branza si crema de dovleac pana ce se termina cele doua compozitii.

asamblare cheesecake

Tava se loveste usor de masa pentru ca cele doua compozitii sa se aseze, apoi se introduce in cuptorul preincalzit la 170 C pentru 40 min. Se opreste cuptorul si se lasa tava in cuptorul intredeschis pana la racirea completa.

cheesecake copt


Se aseaza pe platou, se presara cu zahar vanilat si se portioneaza dupa bunul plac. Recomand ca cheesecake-ul sa fie tinut la frigider daca nu se consuma imediat.
Combinatia de crema de branza si dovleac este una reusita, este delicios, usor de pregatit , asa ca merita sa il incercati!!
Spor si pofta!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram