Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Placinta cu dovleac

placinta cu dovleacPlacinta cu dovleac este „vedeta” la noi in casa 🙂 De fiecare data cand pregatesc ceva cu dovleac, placinta, prajitura, strudel, dispar cat ai clipi. Tocmai de asta  mi-am facut provizii la congelator de dovleac ras. Si iata ca a prins bine !! Acum la inceput de post am  facut o placinta cu dovleac, de post  tare buna , care a fost savurata cu mare placere de ai mei !!

Placinta cu dovleac-Ingrediente

Aluatul
700 gr faina
25 gr drojdie
350 ml apa(mai mult sau mai putin)
50ml ulei
2 lg zahar
1/2 lingurita sare
Umplutura
2kg dovleac
zahar dupa gust
scortisoara baton
zahar vanilat
2 linguri pesmet fin alb
ulei pentru uns
placinta-cu-dovleac

Mod de preparare- Placinta cu dovleac

Intai pregatim umplutura de dovleac astfel : curatam dovleacul de coaja si il radem prin razatoarea mare.
Punem dovleacul ras intr-o cratita la calit cu zahar dupa gust,un baton de scortisoara si un pic de sare.
Cand dovleacul au inceput sa se inmoaie dam deoparte scoatem batonul de scortisoara si adaugam pesmetul care are rolul de a absoarbe sucul lasat de dovleac.
Cand s-a racit aromatizam umplutura cu zahar vanilat.

Cum se fac foile de placinta

Punem faina cernuta intr-un castron si adaugam sarea peste ea.
Separat dizolvam drojdia cu zaharul, adugam cam 100 ml apa calduta si rasturnam peste faina
timp in care incepem sa framantam adugand apa calda putin cate putin pana ce consistenta aluatului devine elastic si usor de framantat.
Adaugam si uleiul si framantam bine pana se incorporeaza bine.
placinta cu dovleac
Lasam aluatul la odihnit nu mai mult de 5-10 min, dupa care portionam aluatul cam in 5 bucati, in functie de marimea tavii in care puneti placinta.
placinta cu dovleacIntindem fiecare bucata in foaie subtire in forma de dreptunghi, ungem cu ulei si asezam o parte din umplutura deasupra.
Rulam formand un sul pe care il asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Asa procedam si cu celelalte.
placinta cu dovleacDupa ce am terminat ungem deasupra cu putin ulei si presaram cu zahar tos.
Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade C timp de 30-40 de min sau pana placinta se rumeneste frumos .
Se serveste pudrata cu zahar pudra vanilat.

placinta-cu-dovleac1

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.