Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cotlet pane aromat

cotlet-aromat-pane-caloian-cabernet-sauvignon

Cotlet pane aromat parca altfel suna decat daca as spune snitel…. Da! asa am vrut sa pun titlul retetei, Cotlet pane aromat pentru ca este ceva mai mult decat un simplu snitel pe care il preparam de obicei si am vrut sa sugerez de la bun inceput ca este un fel mai special pe care il recomand sa il incercati cu incredere. Alaturi de cotlet astfel preparat va propun sa serviti un vin rosu, un Cabernet Sauvignon din gama Caloian a Cramei Oprisor  care e un vin simplu, fara fineturi, dar si fara defect. Are tonuri de pruna, in gura isi arata varsta, combinand tinereste notele vegetale cu cele de fructe rosii… Va propunem sa cititi si reteta Cotlet in manta de cartofi , care este o alta varianta de a pregati cotletele de porc si cu siguranta va fi si aceasta printre preferatele voastre. Ambele variante de cotlete pot sa stea pe masa de Paste sau chiar si de Craciun ele incanta atat privirea cat si papile gustative…

Ingrediente Cotlet pane aromat:
500 g cotlet porc (se poate folosi si de vitel sau chiar piept de pui, piept de gasca, curcan …)
300 ml lapte
8 catei usturoi
150 g unt sau margarina
2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa
2 legaturi mai mici de patrunjel verde
sare

Ingrediente pentru pane:
100 -150 g faina
3 oua
150 g pesmet
ulei pentru prajit

Preparare Cotlet pane aromat :
Taiem cotletul in 8 felii. Fiecare felie de carne se bate subtire ca pentru snitele (recomand sa le bateti, subtiati, intre doua pungi deoarece in acest fel carnea nu se rupe si nici nu stropim in jurul nostru…). Punem intr-un vas laptele rece in care pisam 2 catei de usturoi si apoi asezam in el cotletele condimentate cu sare. Lasam la rece vasul cu bucatile de cotlet pentru o noapte. A doua zi scoatem cotletele marinate in lapte aromatizat cu usturoi pe prosoape de hartie si le tamponam incat sa fie uscate.
Pe 150 g unt sau margarina incinsa calim 6 catei de usturoi pisat si adaugam 2 linguri de zeama de lamaie proaspat stors, patrunjelul verde taiat marunt,punem sare dupa gust si lasam pe foc pret de 2 minute sa se intrepatrunde aromele. Tragem tigaia deoparte si ungem cate o parte a cotletelor  cu aceasta aceasta crema.

preparare-cotlet

Aceasta crema aromata se intareste repede pe cotlet dupa care incepem sa le dam prin faina, ou si pesmet. Bucatile de cotlet astfel pregatite se prajesc in ulei, se scot pe servete de hartie sa se scurga surplusul de ulei dupa care le putem servi cu cartofi pai, orez, cartofi, legume.

cotlet-aromat-pane

Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *