Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Snitele de conopida la Air Fryer

Snitele de conopida la Air Fryer

Asa cum va povesteam la o alta reteta, nu prea sunt fan conopida, dar uite ca am reusit sa o introduc in meniu, pregatind-o in diferite feluri.
Astazi va propun aceste Snitele de conopida cu mozzarella la Air Fryer, sunt delicioase, usor de pregatit si ce e mai important e ca nu sunt prajite in ulei.
De cand am friteuza cu aer cald de la Fram Electrocasnice, ma bucur din plin de mancaruri ce alta data puteau fi pregatite in ulei sau in cuptorul aragazului, cu un consum si timp de pregatire mult mai mare.
Friteuza cu aer cald FAF-MD2000BK este de departe preferata mea, o folosesc constant, de la cartofi prajiti pana la snitele, aripioare, chiftelute si chiar crutoane de paine.
Mai jos va las cateva caracteristici ale aceste friteuze:

  • Display digital
  • Control Touch
  • Capacitate cos: 5L
  • Vas detasabil anti-adeziv
  • Temperatura ajustabila: 80-200˚C
  • Temporizator: max 60min
  • Protectie supraincalzire
  • Putere: 2000W
  • Negru
Friteuza cu aer cald FAF-MD2000BK

Va las mai jos inca doua retete pe care le-ati putea pregati cu ajutorul friteuzei!!

Snitele de conopida cu mozzarella la Air Fryer- Ingrediente

  • o conopida potrivita
  • 2 oua
  • 4 linguri faina de migdale
  • 4 linguri pesmet panko
  • sos de rosii
  • 50 g mozzarella rasa
  • sare si piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • salata asortata pentru servire
Snitele de conopida la Air Fryer

Cum pregatim snitelele de conopida

Se alege o conopida potrivita, indesata bine astfel incat in momentul in care se feliaza sa nu se desfaca buchetelele.
Feliile de conopida se presara cu sare si piper, se trec prin ou batut si apoi prin pesmetul panko amestecat cu faina de migdale.

preparare snitele conopida

Feliile de conopida astfel pregatite se stropesc cu putin ulei apoi se aseaza in cosul friteuzei ce in prealabil a fost setata la 195°C pentru 20 min.

friteuza fram


La jumatatea timpului, feliile de conopida se intorc ca sa se rumeneasca si pe partea cealalta.
Conopida este gata daca se strapunge usor cu furculita, iar crusta este aurie.

coacere snitele

La final se adauga peste ele cate o lingura de sos de rosii, se presara cu mozzarella rasa si se mai lasa 1-2 min cat sa se gratineze usor.
Snitelele se mananca calde alaturi de o salata asortata!!
Daca va place conopida, atunci cu siguranta va vor fi pe plac si aceste snitele din conopida !!
Spor si pofta!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram