Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Choux cu frisca si ciocolata

Choux cu frisca si ciocolata

Daca e ceva la care nu pot renunta, acelea sunt deserturile !!
Cu greu le rezisti asa ca ingredientele de la Sweeteria fac ca aceaste deserturi sa fie mult mai putin calorice.
Fiindca nu contin strop de zahar adaugat ci doar indulcitor natural, fac ca aceste deserturi sa poata fi consumate si de care cei ce au probleme cu glicemia, desigur cu masura!!
Desertul choux cu frisca si ciocolata este propunerea noastra pentru cei ce isi doresc deserturi fara zahar.
Mai jos gasiti inca doua reteta de deserturi fara zahar!!

Choux cu frisca si ciocolata-Ingrediente

  • Aluat oparit
    • 100 ml apa
    • 100 ml lapte
    • 100 g unt 82% grasime
    • 135 g faina alba
    • 250 g oua ( 4-5 buc)
    • un praf de sare
  • Umplutura
    • gem de caise fara zahar
    • 700 ml smantana pentru frisca
    • 50 g indulcitor natural Dulcisor-Sweeteria
    • miezul de la o pastaie de vanilie sau o lingurita extract de vanilie
  • Decor
    • 150 g ciocolata fara zahar Sweeteria
    • 50 g unt 82% grasime
Choux cu frisca si ciocolata

Choux cu frisca si ciocolata- Preparare

Untul, apa, laptele si sarea se pun la fiert intr-o cratita.
Cand da in clocot, se da jos de pe foc, se adauga faina cernuta si se amesteca pana la incorporare. Se pune din nou cratita pe foc si se amesteca continuu inca 2-3 min.
Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
Se adauga ouale unul cate unul si se mixeaza dupa fiecare pana ce este inglobat in aluat.

aluat-oparit


Se pune aluatul intr-un pos de patiserie cu varful rotund si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt in mici gramajoare cu diametrul de 5 cm.
Se coc in cuptorul preincalzit la 190 C timp de 30-35 minute. In tot acest timp nu se deschide usa cuptorului.
Se scot si se lasa sa se raceasca.

choux

Smantana rece se mixeaza impreuna cu indulcitorul si vanilia pana ce devine spumoasa.
Ciocolata si untul se pun la topit  intr-o craticioara pe baie de apa. Se amesteca usor pana la omogenizare.

choux-umplute

Choux-urile se taie in doua cu un cutit, se adauga in fiecare capacel cate o lingurita de gem apoi se toarna cate o avelina de frisca.

ciocolata fara zahar

Se aseaza capacelul si se decoreaza cu gratar de ciocolata topita.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati, nu uitati sa apasati si clopotelul pentru a vedea cand postam retete noi!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram