Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Muffins surpriza cu capsune

Muffins surpriza cu capsune

Nu puteam intampina ziua de 8 Martie decat cu un desert savuros si primavaratic in care se regaseste dulceata capsunelor, pufosenia aluatului si cremozitatea glazurii.
Muffins surpriza cu capsune este un desert rapid ce poate fi pregatit cu usurinta chiar si de cei mai putin talentati in ale bucataritului.
Daca vrei sa iti impresionezi partenera pregateste acesti muffins si cu siguranta vei avea o zi reusita!!
Mai jos va recomand inca doua deserturi la fel de bune si usor de pregatit !!

Ingrediente- Muffins surpriza cu capsune

  • Blat pentru 14 buc
    • 110 g unt 82%grasime
    • 2 oua
    • 110 g zahar fin
    • 110 g faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • un plic zahar vanilat bourbon
    • un praf de sare
    • 14 biscuiti oreo albi(sau alti biscuiti cu crema)
    • 14 capsuni potriviti ca marime
  • Glazura
  • Decor
    • capsune
    • picaturi de ciocolata

Cum pregatim cei mai buni muffins

Asezam hartiutele in tava de mufiins.
Pune in fiecare hartiuta cate un biscuite oreo sau orice alt biscuite alb cu crema cam de aceiasi dimensiune. Peste fiecare biscuite se aseaza cate o capsuna proaspata.
Pentru a sta cu varful in sus li se indeparteaza codita cu un cutit.
Dupa ce tava a fost pregatita se trece la prepararea aluatului.

preparare muffins

Intr-un castron se pune untul moale si zaharul si se mixeaza pana ce cristalele de zahar se topesc.
Se adauga ouale unul cate unul mixand pana la incorporare.
Se cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza.
Compozitia rezultata se pune intr-un pos cu dui si se toarna in jurul capsunei astfel incat sa nu o acopere in totalitate.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 17 min.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

muffins cu capsune

Cum pregatim glazura de branza pentru muffins

Pentru a obtine o glazura consistenta si cremoasa smantana si crema de branza trebuie sa fie rece de la frigider.
Se pun intr-un castron incapator, se adauga zaharul vanilat bourbon, zaharul pudra, un praf de sare si se mizeaza pana ce crema capata consistenta si devine pufoasa.


Se pune intr-un pos cu sprit sau dui si se toarna pe fiecare muffins cate o avelina generoasa.
Se decoreaza cu felii de capsune si picaturi de ciocolata.
Se tin la frigider pana in momentul servirii!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram