Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pui la cuptor cu unt si lamaie

pui la cuptor cu unt si lamaie

Prima mea reteta video din acest an este acest pui la cuptor cu unt si lamaie sau asa cum mai este cunoscut- butterflied chicken.
Este o reteta simpla, rapida dar cu un final peste asteptari!!
Cand mergeti la cumparaturi recomand sa alegeti un pui grill de maxim 1,5kg, ar fi ideal sa gasiti din ala crescut cat mai sanatos!!
Toata reusita retetei sta in modul de despicare a puiului, adica sub forma de fluture si a modului de condimentare. Untul aromatizat si lamaia au un rol esential, ii da un gust aparte si face ca pieptul puiului sa nu se usuce ci sa devina suculent si plin de aroma.

pui la cuptor cu unt si lamaie

Untul aromatizat se prepara extrem de usor, il am tot timpul in congelator si il folosesc in diferite retete fiindca le da o savoare aparte.
Fiindca mi-am dorit ca acest pui sa il mananc cat mai simplu, am ales sa ii pun alaturi doar un sos de iaurt si o salata.
Mai jos gasiti gasiti retetele video a untului aromatizat si sosului de iaurt.

Puteti pregatiti orice garnitura va e pe plac!!
Adauga in tava pe laga pui si rondele de cartofi si veti obtine cei mai aromati cartofi gatiti in cuptor. Sau puteti pregati separat un piure de carofi cu lapte si unt, cartofi wedges sau orez basmati cu legume coapte.
Inca doua garnituri pe care eu le-as folosi alaturi de acest pui la cuptor cu unt si lamaie le gasiti mai jos cu link pe titlul de pe imagine.

Pui la cuptor cu unt si lamaie- reteta video

Pui la cuptor cu unt si lamaie- Ingrediente

ingrediente pui cu unt
  • un pui grill
  • 100 g unt aromatizat
  • un amestect de condimente facut din:
    • 1 lingura coaja rasa de lamaie
    • o lingurita de piper macinat
    • o lingurita ierburi uscate italiane
  • o lamaie taiata felii
  • 2 capatani de usturoi
  • crengute de cimbrisor si rozmarin
  • zeama de la o lamaie
  • sare
    • Pentru servire
  • mix de salata verde
  • sos de iaurt
pui la cuptor cu unt si lamaie

Cum pregatim puiul la cuptor

Asa cum am spus reusita acestei retete sta in modul cum taiem puiul. Cu un cutit bine ascutit se taie varfurile la aripi si se indeparteaza sira spinarii . Puiul inainte de aceasta operatiune a fost curatat bine de resturile de pene si a fost sters cu prosoape de hartie.
Dupa ce puiul a fost despicat sub forma de fluture se condimenteaza cu sare si se unge cu untul moale, atat pe toata suprafata cat si pe sub pielea de pe piept si pulpe.
Se presara apoi din abundenta cu amestecaul de condimente.

preparare pui la cuptor

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt , se pun feliile de lamaie, jumatatile de usturoi unse cu putin unt si crengutele de rozmarin si cimbrisor.
Se toarna desupra zeama de lamaie, se acopera cu o folie de staniol, apoi se introduce in cuptorul preincalzit la 210°C pentru 1h30 min. Spre finalul coacerii se indeparteaza folia si se lasa sa se rumeneasca uniform.
Acest pui la cuptor cu unt si lamaie se mananca cald alaturi de garnitura dorita.
Pofta buna!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram