Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Coronita cu glazura de ciocolata

Coronita cu glazura de ciocolataCoronita cu glazura de ciocolata

O prajitura de post gustoasa, usor de preparat ornat in spiritul sarbatorilor de iarna. Aceasta Coronita cu glazura de ciocolata o recomand si celor mai novici in ale bucatariei. Imposibil sa nu va iasa de la prima incercare.

Poate vreti sa rasfoiti si alte retete cu Prajituri de Post.

Ingrediente Coronita cu glazura de ciocolata :

150 g faina
75 g zahar
1 plic zahar vanilat
2 linguri cacao
1/2 lingurita praf de copt
½ lingurita bicarbonat de sodiu
125 ml apa
75 ml ulei
½ lingura otet

Alte ingrediente :
ciocolata alba
ciocolata neagra
martipan pentru decor

Coronita cu glazura de ciocolata si martipan

Preparare Coronita cu glazura de ciocolata :
Amestecam ingredientele uscate intr-un vas. In alt vas punem ingredientele lichide. La ingredientele uscate adaugam treptat cele lichide amestecand cu telul pana la omogenizare. Intr-o forma de guguluf uns cu margarina si tapetata cu faina turnam compozitia rezultata.

Punem forma in cuptorul preincalzit. Coacem la foc potrivit pana la proba cu scobitoarea(in momentul in care infigem scobitoarea in prajitura si o scoatem curata, putem scoate forma din cuptor).
Lasam putin sa se racoreasca apoi scoatem coronita din forma.

Ciocolata, normal ca ciocolata vegetala se rupe bucati si se topeste pe baie de aburi cu putina apa si margarina. Turnam peste coronita cicolata alba. Procedam la fel si cu ciocolata neagra si peste glzura alba care este deja prinsa turnam ciocolata neagra.
Ornam dupa plac si dupa imaginatia fiecaruia.
Coronita cu glazura de ciocolataVa dorim Post usor!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.