Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Galuste de gris cu pesmet

Galuste de gris cu pesmetGaluste de gris cu pesmet

Cum suntem in post mai avem uneori pofta si de ceva dulce, Bunica mea, Dumnezeu sa o ierte ne pregatea des acest desert de post. Am ales sa o gatesc cu Green Sugar– dulce natural, dar se poate folosi si zaharul.

Va invitam sa rasfoiti si alte retete in care am folosit Green sugar – Retete cu Green sugar , dar si alte Retete cu Prajituri de Post.

Ingrediente Galuste de gris cu pesmet :

500 ml apa
6 linguri gris
3 linguri Green Sugar –dulce natural(sau zahar)
dulceata de soc (sau alte dulceturi cu green sugar)
pesmet
sare
ulei

Preparare Galuste de gris cu pesmet :
Punem apa cu indulcitorul si un praf de sare la fiert, iar cand fierbe adaugam grisul in ploaie amestecand mereu. Lasam sa fiarba pana se ingroase. Pesmetul il prajim intr-o tigaie pe putin ulei, adaugam putina sare si cu o lingura umezita in apa rupem din grisul fiert galuste pe care le vom tavali in pesmetul prajit.
Se poate servi ca atare sau dulceata de soc, dulceata de porumbele sau gem de macese, in fuctie de preferintele fiecaruia.
Pofta Buna si sa aveti Post usor!
PS :In locul indulcitorului puteti folosi zahar, iar la compozitie se mai poate adauga putina vanilie.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *